TREND 2022 ROMANTISCH EN PRINSES (maar dan in jouw stijl!)

Alle trendwatchers zijn het er al een tijdje met elkaar eens. De prinses jurk komt terug van weggeweest. Al een aantal jaar zien we de boho, festival, flowy trouwjurken. Maar net als al het andere wat we maar kennen heeft ook bruidsmode een trend. 

En als ik denk aan prinses jurk dan zie ik gelijk een my big fat gipsy wedding voor mij. Go big or go home. Maar gelukkig, voor mij en ik hoop ook voor jou, kan het ook wat meer bescheiden. De boho, festival style blijft. Het kant, de blote rug. Maar de rok wordt gewoon net even wat groter.

Als ik zeg prinses jurk dan heb ik het over het model. Net als een zeemeermin model of een empire lijn. Maar de jurk waar jij je mooi in voelt is jouw prinses jurk.

Eens?


Ik hoor vaak uit de mond van de gasten die mee zijn tijdens het uitzoeken van de trouwjurk. “Voel je je nu een prinses” 

Of je jurk een wijde rok heeft of een eenvoudig is. Strak rondom of veel glitter. Als jij je er een prinses in voelt dan is dat jouw PRINSES JURK.


Trends in de bruidsmode gaan niet zo snel als in de normale mode wereld. Waarom? Het unieke, persoonlijke, iets wat je maar een keer draagt. Dat vraagt niet om een rage. 

Trends in bruidsmode even op een rijtje


  • Jumpsuit, het wordt steeds minder een uitzonderlijk iets ;)
  • 3D Kant! 
  • Duurzaamheid. Veel bedrijven zijn eindelijk om naar het groen produceren van de bruidsmode. Het duurt soms iets langer en soms is het wat duurder. Maar het is het waard! 
  • Korsetten zijn dankzij Bridgeton ook weer in!
  • Comfort en een beetje sexy (low back/ diepe decolleté) zijn de key woorden. 
  • Romantisch is het thema wat ik maar blijf tegenkomen. Zowel in de jurken (dmv het kant, een strik, grote rok) maar ook in de aankleding. 
Check hier de collectie die ik te bieden heb! 

Krijg je uitslag van de woorden Romantisch en Prinses….

Dan zit je denken aan sprookjes en overtop… Maar het kan anders!


Zoals een Backyard wedding. Dit kan in je eigen tuin of in je een tuin van een trouwlocatie. De aankleding; veel lampjes. Veel details als het gaat om aankleding. Kleuren: Puur wit en plant groen, kaarsjes. Gepersonaliseerde servetten, mooi chic servies op houten tafels om met een club aan te eten. 

Wat doe je aan: Eenvoudig en elegant. Less is more. Parels in je oren. 


DIt noemen we romantisch. Get it, Do you see and feel it….


Wat dacht je van een Cottage wedding: 

In je achtertuin of in je farm like location. Antiek meubilair, vintage kleden op de grond. Veel lichtjes en kaarsen. Kroonluchters. Kleuren als goud, oranje en blauw. 

Tafels vol eten en drinken. Heerlijke lounge en relaxen in je cottage. Lekker vintage en romantisch! 

Wat doe je aan? Sexy vintage jurk met kant


Meng deze twee settings en je hebt een Bridgeton wedding. Wat doe je aan. Jouw prinses Mix and Match jurk! Krijg je al een beetje een idee waar ik het over heb. Voel je als een prinses op jullie feest. Nog eentje… 


Romantisch in het buitenland trouwen… dat is niet heel erg een optie of in elk geval een stuk ingewikkelder geworden dus…

Destination wedding maar dan gewoon op een Hollandse locatie! 

Het zit allemaal in de detail van de aankleding. Haal Italië naar Nederland. Door over citroenen te verwerken in je styling. Marokko meer je stijl: Hang de juiste lampen op. Azië, manden en natuurlijk kun je met het eten alles compleet maken. Ze ook de tafels eens in een vorm. Ster of Slinger zodat je bij elkaar zit met voldoende afstand. 


Dankzij corona gaan we de bruiloften kleiner en intiemer vieren. Doordeweeks is ook niet meer raar en je gasten maken echt wel tijd voor jullie of het nu een dinsdag is of zaterdag. 

Deze trend van het klein vieren hebben natuurlijk hun eigen keywords gekregen:

Elopement - Micro Wedding - Two Part Wedding - of Casual Chic Civil Wedding. De laatste twee geeft de kans om LWD te dragen = Little White Dress. 

Sta je aan het begin van je trouwplannen en weet je niet helemaal zeker of deze opties bij jullie passen. Doe mee met mijn Game. Een 5 daagse challenge!

In 5 dagen, 5 opdrachten van 5 minuten een heel erg helder beeld van hoe jullie bruiloft eruit gaat zien! Klik hier om jullie op te geven.


Liefs Cynthia

Leave a comment