366 Tips voor de aanstaande bruid - Eerlijk en duidelijk, bespaar geld en stress!

How to become a beautiful bride? Op deze pagina vind je (uiteindelijk) 366 tips om een mooie bruid te worden. Een mooie bruid wordt je door met de juiste informatie en advies keuzes te maken die bij jou/ jullie passen! 

Door je niet mee te laten slepen in de hype van trouwen. Overweldigd te raken door alle mogelijkheden. Wil ik je graag adviseren hoe jij het beste kan kiezen wat er bij je past. En hierdoor wil ik je ook laten besparen op je bruiloft, niet alleen qua geld maar ook je tijd en energie! 

Een ontspannen, goed geïnformeerde bruid, die zichzelf herkent in de spiegel en niet kan wachten het de rest te laten zien... is een mooie bruid! 

In 2024 geef ik elke dag een tip hoe jij dit voor elkaar kan krijgen. Dit doe ik dmv elke dag een video te plaatsen op socials zoals insta en Tiktok. Maar je kan ze hier ook nog eens even snel nalezen. Als je meer wilt weten kun je altijd naar de video klikken.(het nummer is de toegang ;))

Ik ben Cynthia Veenman en met 20 jaar ervaring in de wereld van trouwen op het gebied van Bruidsmode, Bruidsstyling: bruidsmake-up, bruidskapsel, Planning en Bride Personal Assistent kun je wel zeggen dat ik een echte Bridalexpert ben. 

(klik hier voor de gratis downloads: 20 tips / werkbladen / podcast)

Mijn visie - motto: You are beautiful let me make you Shine. 

 

TIPS

000 Wist je dat het plannen van je bruiloft gemiddeld 13 maanden in beslag neemt

001 Trouwen gaat niet om de liefde vieren tussen jullie, dat denk je misschien wel. Maar eigenlijk gaat het allemaal om de trouwjurk

002 Heb je geen tijd (of zin) om alle 366 tips af te wachten. Lees dan de blogs of download de tips - werkbladen of luister de podcast; How to become a beautiful bride

003 Bespaar tip: Doe je research en vraag je bij elke keuze af, is dit ons. Hoort dit bij ons? Hebben we het er voor over? 

004 Wachten, in de wereld van het plannen van een bruiloft is er veel wachten. Levertijden, beschikbaarheid of wachten op offertes. Daarom kan het plannen van de bruiloft iets meer tijd in beslag nemen dan verwacht.

005 Wat draag je onder je trouwjurk. Corrigerend ondergoed Het is niet sexy maar wel heel comfortabel en doordat je je slanker en strakker voelt, voel je je wel sexy! 

006 Het voelt misschien stressvol het shoppen naar de perfecte trouwjurk. Maar probeer het te zien als therapie. Lach om de mooie of lelijke jurken die je aandoet. Geniet van de aandacht. 

007 Een tip om samen je bruiloft te plannen is om het op te schrijven. Ook wel bekend als de term Brainmapping. Schrijf het op, omcirkel en streep door en krijg makkelijk een overzicht van jullie wensen. 

008 Inspiratie opdoen kan online, maar je kan ook naar een bruidsbeurs of een open top trouwlocatie route of mijn VIP avond voor aanstaande bruiden. Voor persoonlijke informatie en inspiratie

009 Pinterest is ook een top plek om inspiratie op te doen, maar let op. De plaatjes zijn prachtig maar kunnen door het gebruik van filters en magie zo worden gemaakt. De kosten van zo een prachtige plaatje kan behoorlijk hoog uitvallen

010 Trouwdata, kiezen jullie voor een speciale datum? zoals alles met 24 in 2024 dan moet je niet te lang wachten met het zoeken naar locaties want die zijn erg populair. Ook kwa kosten kan het duurder zijn

011 Doe altijd een proefsessie voor je haar en make-up. Zo kom je niet voor verrassingen te staan

012 Kies een ceremonie meester, dat is iemand die op de trouwdag de tijdsplanning in de gaten houd en contact persoon is tussen bruidspaar, gasten en leveranciers, dit geeft het bruidspaar rust

013 Stop met Google en vraag het de experts. Door het daadwerkelijk te vragen aan de mensen die werkzaam zijn in de branche wordt je veel wijzer dan uren google van negatieve ervaringen en fakenews

014 Maak het plannen van je bruiloft LEUK. Het is een lange weg en de weg ernaar toe kun je zelf leuk maken. Een trouwdag duurt maar 24 uur en de voorpret kan een jaar in beslag nemen.... dus vier alles! 

015 Dansen in je trouwjurk? Ja natuurlijk kan dat. De belangrijkste tip: gebruik je jurk. De danslus kan daarbij helpen. Klik op het nummertje om wat dans moves te zien. En voor een fit en flair dansfilmpje: hier

016 Als je gaat winkelen voor je trouwjurk, let dan NIET op de maat. Maten kunnen namelijk enorm afwijken van elkaar en van wat je bent gewend. Focus op hoe de jurk zit, een maat is maar een nummer.

017 Een longlasting bruidsmake-up begint met een goed schoon fris canvas. Heb je lekker je gezicht gereinigd en verzorgd dan is een frisse schone kussensloop ook echt een must! 

018 Wattenstaafjes en hun magisch werkingen. Ik kan niet zonder en een bruid ook niet. Een musthave om bij je te hebben. Voor een klein vlekje of een traantje. Ook ideaal om een zalfje aan te brengen of een mini parfum te maken!

019 Een goede stylist zorgt dat ze altijd TEAM BRIDE is. Of het nu gaat om trouwjurken, bruidsmake-up, bruidskapsel of bruidsstyling. Ik ben altijd team Bride.  

020 TAKE A BREAK, het plannen van de bruiloft loopt soms de spui gaten uit. Neem even een pauze van het hebben over de trouwdag. Maak er een spelletje van. De eerste die het verboden onderwerp ter spraken brengt.... neemt een shotje. 

021 Voor de Mom of the Bride, nodig niet ongevraagd mensen uit voor de bruiloft van je kind. Heel goed dat je trots erover verteld. Maar zomaar mensen uitnodigen is niet van deze tijd. Ook niet als jij zegt dat je ervoor zal betalen. 

022 Als je voor je trouwjurk gaat shoppen ga dan niet op een dag winkel in en uit. Dat is niet lekker voor je hoofd. Je ziet de jurken de jurk niet meer. Mocht je dan in winkel een afspraak helemaal slagen dan is het ook vervelend voor de andere winkels die de afspraak niet meer kunnen invullen. Of hun tijd verspillen aan iemand die al een jurk heeft. 

023 Geschiedenis van de trouwjurk: wist je dat hoe rijker de familie hoe rijker de jurk versierd is. Hoe langer de sleep hoe hoger het aanzien in de maatschappij. Less is more betekend eigenlijk Poor.

024 Gastenlijst maken, is soms een uitdaging. Stel jezelf de vraag; Wie bel je in geval van nood, wie zal er opnemen en wie komt je helpen, ongeacht locatie of tijd. Die moet er sowieso bij zijn.

025 Vergeet niet het eten in te plannen op de dag zelf. Diner staat er altijd wel, maar zet ook in de planning het ontbijt en de lunch. Zelf een tussendoortje mag er gewoon zijn. Een hangry bride wordt niemand vrolijk van. 

026 Eerst parfum opdoen en dan pas sieraden! Een parfum (haarspray) kan een aanslag achter laten op je sieraden waardoor ze minder shinen. 

027 Blijf in Balans, met alles wat kiest! Zorg ervoor dat we jou/ jullie blijven zien. Of het nu gaat om de jurk of styling of aankleding. Blijf dicht bij jezelf! Ik wil jou zien in een jurk en niet alleen de mooie jurk. Jij maakt de jurk mooier

028 Voor de gasten: Plaats niet iets op social media van het bruidspaar voordat ze zelf iets hebben geplaatst. Dat is hun voorrecht. Tuurlijk mag je je eigen outfit posten, maar voor de rest lekker offline!

029 Accessoires kunnen je stijl/ thema maken. Kies de juiste sieraden - haaraccessoires om je outfit helemaal in jullie stijl/ thema te zetten. Romantisch of klassiek, modern of feestelijk. De positie/ plaatsing maakt ook al het verschil.

030 Bruid met bril. Ja gewoon doen, je wilt tenslotte wat zien, maar de bril hoort ook gewoon bij je. Maar het is niet tijdloos zeg je, klopt. Mode veranderd, kijk maar naar trouwjurken die van je ouders was ook niet tijdloos ;) 

031 Als je een proefsessie voor je bruidskapsel gaat laten doen, dan vind ik het fijn als je komt met schoon en droog haar. Dan blijft alles hygiënisch schoon, heb ik minder product nodig waardoor je haar minder zwaar wordt! 

032 Reinig en verzorg je huid 2x daags! Voor een longlasting make-up! Want je wil dat de make-up de hele dag blijft zitten op je trouwdag. Zorg dan voor een goede canvas. Hoeft geen 12 producten te zijn, als het maar goede producten zijn. 

033 Wordt FIT voor je bruiloft. Je trouwdag duurt lang en is intensief. Zie het als een marathon en die ren je ook niet even zomaar zonder training. Dus laten we trainen voor de bruiloft. To the gym! 

In samenwerking met Vrouw Fitness Boutique in Naaldwijk hebben we wat oefenen voor je uitgebeeld om je te motiveren je klaar te stomen voor je trouwdag.

034 Leg Day - sterke benen om de jurk op te tillen, om het boeket te gooien, om de dronken oom te ontwijken 

035 Strong Arms - om alle cadeaus te kunnen tillen, om de zware enveloppen doos te dragen - om de hele avond met je amen omhoog te dansen - om de hele dag te kunnen drinken

036 Ontspannen - drink wijn op een yoga mat in je trouwjurk ;) Soepel en flexibel in het lichaam en ontspan je brein. En als je toch bezig bent kun je ook even een offer maken aan een van de vele goden voor een goed huwelijk ;)

037 Loop je schoenen in! Niet uitlopen, koop alsjeblieft schoenen die gelijk lekker zitten en die je mooi en leuk vind om nog een keer te dragen. En loop ze dus even in. Dat kan ook in de sportschool! 

038 Conditie opbouwen voor je bruiloft - Ft naar je bruiloft. Op een loopband, oefenen met het lopen naar het altaar. Even joggen om wat tijd in te halen als iets uitloopt. Rennen voor het ontwijken van de (schoon)ouders. Hoelahoepen voor de soepele dansheupen en dan stijlvol getraind naar huis kruipen.

039 Storytime, voor het lange verhaal adviseer ik je de video te kijken, maar het moraal is dit: Nodig alleen mensen uit die jij leuk vind en die het jullie gunnen!

040 Is bruidsmake-up echt nodig? Ja je heb echt make-up nodig voor je trouwdag. Als is het om een beetje minder te glimmen. Maar je hoeft niet een dikke laag! Jij moet je er goed bij voelen. Het kan allemaal heel natuurlijk. 

041 Mag je zelf je bruidsmake-up verzorgen? Natuurlijk. Als jij een bepaalde routine heb en je vertrouwd niemand anders ermee. Dan kun je dat zelf. Wil je wat meer zekerheid dan kun je altijd bij mij een leuke make-up workshop volgen! 

042 Wat voor schoenen doe je onder je trouwjurk. Kies eerst de trouwjurk en dan de schoenen. Dan kun je kiezen wat jij lekker vind zitten en mooi vind. Ga je voor pornopumps of een sneakers. Sandalen of een sleehak. Ivoor? Hoeft niet mag ook nude, zand blush of een lekker kleurtje zijn.

043 Wist je dat in elke kapsel een sluier past. Als je een sluier wil maar denkt dat het niet past. Wees niet bang in elk haar stijl, type, tint, styling past een sluier!

044 Planning tip voor de ochtend: Eerst haar en make-up en dan pas je trouwjurk aan. Anders zit je wat oncomfortabel en is de kans op vlekken groter!   

045 Wist je dat; elke leveranciers zijn eigen sausje heeft. Net als dat jullie wel of niet van bepaalde dingen houden zo zijn de leveranciers ook. En kun je dus een goede keuze maken: Staat een tekst of een foto je aan? Voelt het goed om met deze persoon te kletsen? 

046 Zou jij kiezen voor een tweedehands trouwjurk? Om zo geld te besparen? Om duurzaam te trouwen? Om geld anders te besteden? Om milieu vriendelijk te doen? Kies dan voor Lets Shine Again

047 Tatoeages en Trouwjurken gaat dat wel samen? Zeker wel, Tegenwoordig is het meer een uitzondering dat je er geen een heb. Vind je ze mooi, laat ze dan zien. De juiste trouwjurk zal ze omlijsten. 

048 Een bruid draagt GEEN horloge, het ziet er niet uit. Helemaal geen smartwatch. Dus let op met de zon. Doe de polsversiering wat vaker af om en een lelijke witte lijn te voorkomen. Want ik ga dat niet wegwerken met make-up ;) 

049 Waar ga jij je trouwjurk shoppen? Geef antwoord op de volgende vragen: Wil je een winkel waar ze alles hebben voor waarschijnlijk iets meer geld? Wat is je budget? Wil je te kijk staan of liever privé shoppen? Bepaalde maat? Bepaalde stijl? Is afstand een issue? Dan weet je beter waar je op moet zoeken. 

050 Voor de moeder van de bruid (en de schoonmoeder en de gasten) DRAAG GEEN WIT naar de bruiloft. Tenzij het specifiek wordt gevraagd anders draag je geen wit, geen ivoor, geen gebroken wit, geen off white, geen ral 9010. 

051 Een goede bridesmaid zorgt voor een Eerst Hulp Kit voor de bruid. Ik heb een lijst - checklist voor je gemaakt die je gratis kan downloaden bij de werkbladen.

052 Blijf in balans door je bruidskapsel af te stemmen op de nek/ hals lijn van je trouwjurk. De gouden regel is: Hoe hoger de jurk, hoe hoger het haar. En andersom natuurlijk 

053 Hoe kun je je voorbereiden op het shoppen van je trouwjurk? Doe alsof het een feestje op. Trek wat moois aan, doe haar en make-up. Trek mooi ondergoed aan en zorg dat alles is geschoren en fris en fruitig is. Als je je goed voelt, zie je er nog mooier uit.

054 Leuke manier om te brainstormen over je trouwjurk is om deze te tekenen. In de gratis te downloaden werkbladen zit een mooi tekenformulier waar je op los kan gaan. Alleen of samen met vrienden. Lekker kleuren, knippen en plakken

055 Neem geen kinderen mee tijdens de zoektocht naar je trouwjurk. De aandacht is voor de bruid. En kinderen 2 uur stil houden in een winkel waar ze niets mogen aanraken is zielig

056 Wat draag je over je trouwjurk als het wat frisser wordt. Meerdere opties. Je kan het jasje van je partner aan. Maar ook een bolero of stola. Een sjaal of een leuk denim of leer jasje wat je dan ook vaker zal aandoen!

057 Regen op je bruiloft, ja het kan ook jou overkomen. We hopen het niet maar als er ergens geen controle over is is het wel het weer. Als je je mindset gewoon zet op; het kan regenen scheelt dat al een hoop. En een plan B is altijd fijn

058 Maak een weddingplaylist. Samen lekker scrollen door liedjes heen en die in een aparte lijst zetten en als je dan opeens een lied hoort kun je die zo toevoegen. Mocht de tijd daar zijn om nummers te moeten kiezen voor de trouwdag is dat een stuk makkelijker. 

059 Na haar en make-up doe je de trouwjurk aan, maar wacht even. Voordat je de jurk aandoet neem nog even de tijd om te plassen, tanden te poetsen, oksels op te frissen, zorgen dat je ondergoed goed zit en dan nog een keer plassen. Dan ga je goed voorbereid de jurk in. 

060 Ik verzorg je bruidsstyling heel graag! En het voordeel van mij is dat ik Haar en Make-up verzorgt. Zo krijg je een persoon in een stijl, een geheel. In balans.  Bruidsmake-up en Bruidskapsel aan huis laten verzorgen door een persoon is heel fijn.