YOU ARE BEAUTIFUL LET ME MAKE YOU SHINE

Duurzaamheid

Duurzaamheid in de Bruid en Beauty wereld!

De consument vraagt dus wij leveren. Duurzaam is wel een breed begrip. Het is niet alleen het verwijderen van schadelijke stoffen voor het milieu. Het is ook de investering die je voor jezelf doet! Of het nu biologisch eten is, minder vaak de auto pakken of de aankoop van een (beauty) product wat wellicht wat duurder is maar waar je wel minder van nodig heb. Minimaliseren van aankopen maar ook zeker zelfs dingen leren doen. Laat je onderwijzen door een expert die, net als ik, staat voor less is more. Goedkoop is duurkoop.

Kasten vol kleding, laatjes vol snuisterijtjes. Die vind je niet bij mij. Evenals in de badkamer is een mandje voldoende voor mijn huid, haar en body. Make-up producten die dubbelzijdig zijn. Ofwel een foundation kun je aanbrengen met een kwast, maar ook met een beautyblender waardoor het wat dekkende is. 1 product meerdere functies! 

'gender neutrale' producten: heel handig! Het hele gezin een bodywash of shampoo. Geen rijen vol producten in de douche. 

Ja, duurzame producten zijn wat duurder, maar ook voordeliger. Omdat de ingrediënten van de juiste bodem zijn en minder zijn verdunt doen ze beter hun werk en heb je minder product nodig voor hetzelfde (of zelfs beter) resultaat. 

Duurzaamheid in de kleding ofwel bruidsmode is hetzelfde verhaal. Het is misschien wat duurder maar dan weten we wel dat het onder goede (gezonde en veilige) omstandigheden zijn gemaakt. Geen massaproductie. De jurk wordt pas gemaakt op het moment van bestellen. Er zijn dus geen pakhuizen vol jurken die niet zijn verkocht. Geen onnodige collectie die weggegooid moet worden. Verpakkingen zoals bij Poirier worden ook gerecycled materiaal gemaakt. 

Wachten met orders plaatsen tot een bepaalde hoeveelheid om zo niet maar een trouwjurk te hoeft worden verscheept helpt ook. Minder plastic materiaal en minder transport verplaatsing. Het kan dan wel net even wat langer duren voor het er is. Maar we besparen wel weer! 

De merken die ik in de trouwjurken aanbied denken daar ook in mee! Geen fabrieken in landen als Pakistan of Vietnam waar de mensenrechten geen pretje zijn. Maar zoveel mogelijk in Europa. Ja dat is duurder, maar je kan ook niet verwachten dat je het beste kunt krijgen voor het goedkoopste. 

De trouwjurken worden ook vermaakt bij mij in het dorp. Zo hoeven we niet te reizen of steeds dingen heen en weer te verzenden. Ik stel ook vaak voor niet gelijk alles in een te kopen kwa accessoires maar even te wachten tot je zelf heb bedacht en heb bekeken wat je nog heb en wat je wilt! Zo hoef je niet van alles in huis te halen, onnodig geld uit te geven of onnodig veel spullen te moeten kopen.

Dus ja ik geloof in duurzaamheid in de bruiden en beauty wereld en vind het belangrijk om dit in mijn bedrijf voor te zetten. Thuis doe ik het ook dus bied ik het mijn bruiden en klanten ook! 

Less is more! 

Liefs Cynthia Veenman - Bruidsstylist / Bridalexpert. Visagist & Haarstylist. 

(dit is mijn mening en daar kan geen recht op worden verleend. Mijn visie, gebaseerd op ervaring.)

Bruidsmode in Delft, bruidswinkel in het Westland, Trouwjurk in sGravenzande, Bruidsjurk in Naaldwijk - Westland.