DIY Bruidsmake-up de make-up workshop!

Je Eigen Bruidsmake-up Doen: met Hulp van een Make-up Workshop

Je trouwdag is een van de meest bijzondere dagen van je leven, en natuurlijk wil je er stralend uitzien. Veel bruiden kiezen ervoor om een professionele make-upartiest in te schakelen, maar wat als je je eigen bruidsmake-up zou kunnen doen? Dit kan niet alleen zorgen voor een persoonlijker resultaat, maar het kan ook een geweldige manier zijn om wat geld te besparen. Het volgen van een make-up workshop kan je de vaardigheden geven die je nodig hebt om zelfverzekerd je eigen bruidslook te creëren. In deze blog bespreken we hoe je je eigen bruidsmake-up kunt doen met behulp van een make-up workshop.

En het voordeel is niet alleen een investering in je weddinglook, maar ook voor de toekomst! 

Waarom kiezen voor een make-up workshop?

Een make-up workshop biedt veel voordelen, vooral als je geen ervaring hebt met het aanbrengen van make-up op een professionele manier. Hier zijn enkele redenen waarom een workshop een slimme keuze is:

  1. Persoonlijke begeleiding
    Je leert de beste technieken voor jouw huidtype en gezichtsvorm. Ik ben al 20 jaar Make-up artist voor bruiden die een normale - lichte - natuurlijke makeup willen. Ik zal je laten zien welke kleuren en producten het beste bij jou passen.

  2. Kennis van producten
    Je ontdekt welke producten lang blijven zitten, essentieel voor een lange dag zoals je bruiloft. Waterproof en een long-lasting zijn belangrijke keywoorden hierbij! Tijdens de workshop werk je met het merk: Make-up Studio en UNG. Producten die bekent staan om kwaliteit, zacht voor de huid, geen dikke laag. En natuurlijk gelijk te koop tijdens de workshop! 

  3. Proef-sessie
    Je kunt daar thuis in alle rust experimenteren met verschillende looks, zodat je op de grote dag precies weet wat je wilt en hoe je het moet aanbrengen. Het is namelijk wel een echt praktijk vak. Door te oefenen gaat het alleen maar beter. 

  4. Zelfvertrouwen opbouwen
    Door te oefenen tijdens de workshop, krijg je de kans om je vaardigheden te perfectioneren en het vertrouwen te krijgen dat je nodig hebt om het zelf te doen.

De stappen om je eigen bruidsmake-up te doen

Als je een make-up workshop hebt gevolgd, leer je de juiste stappen - volgorde voor het doen van je eigen bruidsmake-up. Hierbij alvast the short list: 

  1. Voorbereiding van de huid
    Een stralende huid is de basis van een perfecte make-up look. Zorg ervoor dat je huid goed gehydrateerd is door een paar weken voor je bruiloft een huidverzorgingsroutine te volgen. Gebruik op de dag zelf een primer om je make-up langer te laten zitten.

  2. Foundation en concealer
    Breng een long-lasting foundation aan die goed bij je huidskleur past. In de workshop heb je geleerd hoe je deze het beste kunt aanbrengen voor een natuurlijk effect. Gebruik een concealer voor donkere kringen en oneffenheden.

  3. Contouren en highlighten
    Voor wat extra definitie kun je je gezicht contouren. Je heb dit geleerd om deze op een natuurlijke manier aan te brengen met diverse poeders zoals een bronser, blush en highlighter. 

  4. Oogmake-up
    Je ogen zijn een van de belangrijkste focuspunten op je trouwdag. Kies voor een ooglook die bij jouw stijl past, of het nu een natuurlijke look is of juist dramatische smokey eyes. Verzorgde wenkbrauwen horen hier ook bij, je heb geleerd welke haartjes weg moeten en welke er mogen blijven. 

  5. Lippen
    Voor je lippen kun je kiezen voor een kleur die bij de rest van je make-up past. Een nude of zachtroze tint is vaak populair bij bruiden, maar als je van een gewaagde lip houdt, ga dan voor een klassieke rode lipstick. Gebruik een lippotlood voor extra precisie en om te zorgen dat je lippen de hele dag mooi blijven.

  6. Afwerking
    Gebruik een setting spray om ervoor te zorgen dat je make-up de hele dag perfect blijft zitten, zelfs tijdens emotionele momenten of een uitgebreide receptie.

Extra tips voor DIY bruidsmake-up

  • Oefen regelmatig: Na de workshop is het belangrijk om je look meerdere keren te oefenen. Dit geeft je niet alleen vertrouwen, maar helpt je ook eventuele fouten te identificeren en op tijd te corrigeren.
  • Plan tijd in op de dag zelf: Zorg ervoor dat je op je trouwdag voldoende tijd hebt om rustig je make-up aan te brengen, zonder haast.
  • Houd producten bij de hand: Neem een kleine touch-up kit mee met wattenstaafjes, poeder en je lipstick voor eventuele touch-ups gedurende de dag.
  • Bring a friend. Je kan de workshop alleen doen, maar ook met een vriendin/ zus/ moeder die op de trouwdag zelf je kan ondersteunen! 

Conclusie

Je eigen bruidsmake-up doen kan een prachtige ervaring zijn die niet alleen persoonlijk is, maar je ook een gevoel van trots geeft op je grote dag. Door het volgen van een make-up workshop leer je de technieken en kennis die nodig zijn om er stralend uit te zien. Oefening baart kunst, en met de juiste voorbereiding zul je jezelf verwonderen over het resultaat. Ik help je graag met het creeren van jouw unieke bruidslook die je zelf kan doen. 

Klik hier voor extra informatie en prijzen!

(Ideaal als je het gewoon zelf wilt doen, om te besparen, maar ook voor je destination wedding waarbij je niet moeilijk hoeft te doen om iemand te zoeken die je begrijpt en kan helpen) 

 

Liefs Cynthia

Leave a comment