Elopement Wedding? Yes! Stiekem? Nee....

Elopement wedding: 

Als je dit hoort of leest denk je, net als ik, gelijk aan Las Vegas. Stiekem trouwen. Alleen met z'n tweetjes. 

Maar door de corona zijn we ook deze term gaan gebruiken onder de noemer: Kleinschalige bruiloft. Geen groot feest of een enorme mensenmassa. Maar met een beperkt aantal vrienden en familie die we er zeker bij willen hebben. 

Het is allemaal wat meer lay back. Maar wel net even wat uitgebreider dan er stiekem van doorgaan. 


Mooie kleding aan. Een lange ontspannen fotosessie. Kleine ceremonie en daarna heerlijk borrelen. Lunch of diner erbij. Achtergrondmuziek, cadeautjes. Speeches. 

Het mooie van dit alles vind ik dat het persoonlijk is en hierdoor de persoonlijkheden goed naar boven komen. De ‘standaarden’ worden losgelaten. De foto’s die worden gemaakt zijn ongedwongen en er wordt meer tijd voor genomen. Juist omdat er maar een klein gezelschap is doet iedereen overal aan mee. 

Alles is vaak op een locatie en sfeervol aangekleed. 


Juist door de corona is dit een trend geworden. And I like it. Ik heb veel bruiloften meegemaakt en elke is anders maar hetgeen wat ik voornamelijk ziet op het einde van de avond is de vermoeidheid van het bruidspaar. Tuurlijk redden we het tot het eind van de avond en wat dansjes op de dansvloer maakt ons ook wel weer wakker, maar…

Toch zie ik de vermoeidheid. We hebben ook wel al heel wat meegemaakt. Voornamelijk de emoties. De spanning van de ochtend. De spanning van de ceremonie. De mooie momenten en woorden die we allemaal proberen op te nemen. 


Grappig dat we daar zo lang hebben gedaan over het veranderen van al die drukte en prikkels. Het neerzetten van de perfecte dag. Het instagrammable, pinterest perfect plaatje. Met heel veel mensen om ons heen. Want voor de buitenwereld moeten we alles onder controle hebben, geliefd zijn door vele en dat aan iedereen op social media laten zien. Want hoe ´hip´ is het tegenwoordig dat we; overprikkeld zijn, te veel indrukken op hebben gedaan. Het offline zijn en no filter. 


We maken keuzes; We willen het perfecte plaatje, de geweldige foto’s maar dan zonder de drukte van de grote groep mensen. Dus als mensen nu zeggen dat ze een elopment wedding gaan doen, dan is de styling perfect voor op beeld. De planning is ontspannen en relax. De hoeveelheid gasten beperkt tot de intieme cirkel. Het is persoonlijk en uniek. Rust Ritme Reinheid. Wat we onze kinderen meegeven gaan we zelf ook weer naar leven. Niet rennen van uur naar uur. Het echt beleven! 


En het grote feest…. Dat komt echt wel. Misschien over een jaar misschien over 2,5 of gewoon wanneer we er zin in hebben! En dan hebben we alle tijd om ons daar druk over te maken. De rust om echt van elk moment te kunnen genieten. 


Door het feest op een later moment te doen kunnen we ook beter de gastenlijst maken. Want we weten dat andere, collega’s, verre familie en de feestende vriendengroep en aanhang, op een later moment mee kunnen vieren! 


Want we trouwen om te verbinden. We trouwen om verder te gaan in het liefdesverhaal; huis kopen, kinderen. Of om dezelfde achternaam aan te nemen als de kinderen. 

We trouwen om aan onze vrienden en familie te laten zien dat we voor elkaar kiezen, dat we ongeacht zullen vechten voor elkaar en door het uit te spreken weten we dat we daarin worden gesteund. It takes a village……


Dus ik zeg JA tegen een ‘stiekem’ trouwdag. Het extra kunnen genieten! Dubbelen feestdagen, dubbel zoveel herinneringen maken. En nog een keer je trouwkleding aan kunnen doen.

Liefs Cynthia 

Leave a comment