Welke trouwjurk hoort er bij welke style??

Ik wil graag een boho trouwjurk
Een beach trouwjurk is wat ik wil.
Een prinses trouwjurk is mijn droomjurk.

 

Maar wat bedoel je dan eigenlijk... Laten we eens wat verschillende begrippen op een rijtje zetten:

(wel gelet, deze begrippen schrijf ik uit mijn visie, mijn ervaring.)

Boho: ofwel bohemien. Een thema term die wordt gekenmerkt door rust, vrijheid en een vriendelijke en sfeervolle uitstraling. De trouwjurk die hier aan gekoppeld kan worden is er een met weinig bling en veel kant. Verschillende soorten kant.  Speels en licht. Dit kan in alle modellen jurk voorkomen. 

 

Festival: Een thema wat wordt gekenmerkt met veel muziek, foodtrucks, Een feestelijke liefdevolle happy sfeer. De trouwjurk die hier bij past zal je een instant feestelijk, dansbaar gevoel geven! Of je feestelijke associeert met bling of met veertje of met bloemenkant is geheel aan jezelf! Een jasje erover heen zoals een denim of leer jasje maakt het stoer en casual. Perfect voor een zomerse nacht bruiloft!

Prinses: Dan denken we wellicht gelijk aan een grote jurk met alles erop en eraan, een tiara. Bling en sluier van 14 meter als Prinses Diana. En dat is prima. Maar het kan ook zijn dat je een ware prinses voelt in een eenvoudige elegante jurk. Zoals een Meghan Markle. Trouwen bij een kasteel of landhuis. Vaak in combinatie met een romantisch thema ipv modern. 

Klassiek: Oubollig, ouderwets, ouwelijk. Ja of we noemen het klassiek. Net even wat liever en zeker niet negatief! Want een klassieke bruid kun je verschillende kanten op denken. Klassiek met romantisch, of wel de prinses in de grote kanten jurk op het kasteel. Het plaatje zoals we die in disneyfilms zien! Maar een klassieke bruid kan ook een eenvoudige sheat jurk aan hebben met een lange sluier, kant rondom de sluierrand. Als een Italiaanse bruid bij een kerk of landgoed. Klassiek is eigenlijk tijdloos! Niet te verwarren met vintage. 

 

Vintage: De vorm van de trouwjurk, het kant waar de trouwjurk mee is versiert kunnen de jurk een vintage touche geven. Dan hebben we het over de tijdperk jaren 20 t/m 60. (70 is hippie - festival / 80 is hoeden / 90 is grote pofmouwen / 00 handschoenen ) De jurk kan een sheat vorm jurk hebben. 

 

Modern: Strak, glad net als de inrichting van een huis. Als ik aan modern denk dan kenmerk ik dat aal strakke lijnen. Gladde oppervlakte. Clean. En niet aan wat er hip of trendy is. Dus een trouwjurk die glad en strak is zie ik snel een moderne uitstraling in. Elegant is vaak een woord wat je ermee kan combineren. Less is more is ook een goede. Chic! Duidelijk geen poespas. Mooie in eenvoud. En of dat dan een strak model is of prinses model. 

 

Clean chic moderne trouwjurk Lets Shine Bruidsmode Naaldwijk

 

Beach: Zit dicht bij het festival en boho thema, alleen dan met zand en zee erbij. Een hele zware grote trouwjurk zal hier wat buiten de boot vallen. Een rok die sierlijk valt zodat als je over het strand heen rent de rok sierlijk door de wind zal dansen. 

 

En natuurlijk is alles te combineren! Want waar jij je mooi in voelt zal in iedere thema of sfeer passen, of dmv van accessoires passend gemaakt worden!

Succes!

Liefs Cynthia

 

Trouwblog over diverse stylen trouwjurken. Bohotrouwjurk - Prinses trouwjurk - Vintage trouwjurk - Trouwen op het strand trouwjurk - Moderne trouwjurk - Klassieke trouwjurk - Festival trouwjurk. bij Lets Shine Bruidsmode in Naaldwijk Westland

Leave a comment