WAT WIL JE ECHT...

Uiteraard puur vanuit een werk oogpunt kijk ik naar Say yes to the dress op TLC. Niet omdat ik het gewoon een heerlijke guilty pleasure vind. Nee puur uit een ‘zakelijk oogpunt.


En dan hoor ik een aanstaande bruid antwoorden op de vraag: Wat voor een jurk zoek je?

  • Met mouwen voor mijn oma want die wil mijn tattoos niet zien
  • Sexy voor mijn verloofde
  • Bling want dat vind mijn moeder zo mooi
  • Degelijk want mijn vader wil dat graag zien voor in de kerk…
  • Strapless want dat vinden mijn vriendinnen mooi.

Euh….

Ja….

Dus gingen de stylisten op jacht. Jurk na jurk werd af geserveerd want ja er miste natuurlijk altijd een element. Al die wensen… in een jurk… niet mogelijk…

Maar wat er dus niet werd gevraagd: WAT WIL JIJ?

Wat ze aan het doen was; Iedereen tevreden aan het houden….

Is dat wat je echt wil. WIl je op jou/ jullie dag rondlopen in iets waarvan mensen dan zeggen: ‘Nou wat fijn dat je rekening heb gehouden met iedereen”

Je ziet er niet uit, want stralen doe je er niet in. 

Maar heej iedereen is tevreden toch….

Of wil jij, 1 dag in je leven (om mee te beginnen) doen wat jij wil. Je prachtig voelen hoe jij wil. En dat is zeker makkelijker gezegd als je al je hele leven iedereen blij aan het maken bent. Wat, begrijp mij niet verkeerd, niet de ergste eigenschap kan zijn. 

Maar ik wil zo graag dat jij wat doet voor jezelf.

Van verloofde naar vrouw. Van dochter van naar zelfstandig leven. Is trouwen ook niet een ride of passage. Ofwel een nieuwe weg inslaan. Veranderen en groeien. Hoe gaaf dat je ouders, vrienden en familie mogen zien hoe jij als meisje, vrouw bent geworden. Eigen keuzes maakt (of ze nu goed of fout zijn). 

Net als in het vliegtuig, eerst jezelf dan een ander. 

Als jij gelukkig bent dan zijn andere dat ook. 

Zeg het! Tegen de binnenkant van je handen. Zeg het hardop. Zeg het dan eens in de spiegel en zeg het daarna tegen mij. 

WAT WIL JIJ

Er was een jurk gevonden, ze stond daar naar haarzelf te kijken en op de vraag; Hoe voel je je nu, antwoorden de bruid; Ik denk dat ik alle vinkjes in deze jurk heb zitten. Met deze jurk zal iedereen tevreden zijn…

Ze liet een traan, glimlachte voorzichtig. Ze keek ‘gelukkig’ blij! 

Maar toch vraag ik mij af. Als we inderdaad Lucifer voor haar zouden zetten en zouden vragen wat ze echt wil, wat dan haar antwoord is. 

“Mijn moeder wilde niet naar nog een winkel en dus heb ik ja gezegd tegen de jurk terwijl ik toch wat anders wilde. Het was een prachtige jurk, maar niet mijn jurk” 

  • anonieme bruid - 

Geweldige serie Lucifer als je het mij vraagt. Mooie serie ook ;) 

En hoe duidelijk wordt het in elke aflevering dat Dr House ook gelijk had. 

Mensen liegen! 

Tegen andere, maar ik denk dat we voornamelijk onszelf heel erg voor de gek houden. Durf jij voor jezelf te kiezen en de jurk te kiezen die jij wil in tegenstelling tot wat andere vinden, YOUR ROCK!

En echt ik heb het zien gebeuren. Niemand zal dan ook maar zeggen dat je een lelijke jurk heb als ze zien hoe gelukkig jij er in bent. En als er wel iemand is. Nou pech voor die en is er opeens een open plek op de gastenlijst. 


You are beautiful! 

Liefs Cynthia 

 

 

 

Trouwjurken Naaldwijk Bruidsjurk Bruidsmode Westland 

Leave a comment