Wanneer ga je opzoek naar je trouwjurk? FAQ

  1. Hoe lang van te voren moet ik op zoek gaan naar mijn bruidsjurk?

Direct nadat je ja hebt gezegd! Maar het ligt aan je trouwdata. Het is niet vreemd om zo een 12 a 9 mnd van te voren op zoek te gaan naar een jurk. Liever te vroeg dan te laat. Als je snel wilt trouwen, binnen 2 maanden, dan moet je het zeker niet te lang uitstellen.

Ik wordt zo blij als ik weer een afspraak mag aannemen. Ik werk namelijk met de leukste klanten. En nu de wereld weer open is, is het heel fijn om weer lekker te werken. En is het goed te merken dat we aan een inhaalslag zijn begonnen. Je hoort mij niet klagen, maar… ik wil je toch op het hart drukken om op tijd te beginnen met plannen en regelen.

Ik zeg wel altijd dat ik met amateurs te maken heb, de gezelligste, dat dan wel. Daarom heb ik ook een FAQ (veelgestelde vragen) lijstje op mijn website. Omdat veel dezelfde vragen worden gesteld is het handig om het zo te kunnen lezen. Dat bespaart ons beide een hoop tijd.

Een van die vragen is dan ook, wanneer je opzoek moet gaan naar je trouwjurk. Het antwoord: NU. Je kunt beter te vroeg dan te laat zijn en bruidsmode werkt net even anders dan gewoon een feestjurk kopen bij de H&M of Zalando. 

Zoals het bij mij gaat: Ik heb namelijk alleen showmodellen hangen. Net als met een auto kun je diverse ‘passen en voelen’ maar wordt de juiste jurk in jouw maat besteld. 

Als jouw confectie maat trouwjurk binnen is dan kom je terug en kan je met behulp van een coupeuse de jurk helemaal naar wens maken en dat de jurk ook zit als een handschoen. Dit alles kost tijd!

De meeste jurken moeten nog worden gemaakt voordat de jurk van jou is. Andere bedrijven kunnen voorraden hebben en dan is het sneller. Zoals je misschien wel weet is het hebben van een fabriek op nederlandse bodem duur, daarom vind je meer fabrieken over de grens. Duitsland, Scandinavië of ver buiten Europa. Hoe verder weg, hoe langer het duurt voor het in de winkel is….

Wist je dat de gemiddelde levertijd van een trouwjurk kan oplopen tot 9 maanden. 

Tijdens mijn zoektocht naar de juiste leveranciers merkt ik wel dat er een groot verschil tussen zat. En besloot ik dit op te nemen in mijn eisenlijstje. Ik wilde een snellere levertijd dan andere. Zonder dat de kosten te hoog worden. En ik wilde ook dat er rekening wordt gehouden met duurzaamheid en goede arbeidsomstandigheden.

Pfff ja dat is wat. Maar het is mij gelukt. De snelste levertijd die ik je momenteel kan bieden is tussen de 2 en 4 weken. Als je dan rekening houdt met het feit dat een coupeuse dat ook nodig heeft om je jurk goed te maken dus 2 a 4 weken erbij, moet je minimaal rekening houden met 4 tot 8 weken levertijd. De langste levertijd die ik heb zit momenteel tegen de 5 maanden aan. (dit nog door een nasleep van corona en vastzitten vrachtschepen).

Samenvatting: Jeeehhhh je gaat trouwen, je hebt snel een trouwjurk nodig. Dat kan! Ik zal je proberen zoveel mogelijk keuze en mogelijkheden te bieden. Maar wil je een ontspannen bruid zijn dan adviseer ik niet te laat te beginnen! Beter te vroeg dan te laat. 

Kan ik wat voor je betekenen? Let me know!  De collectie die ik je kan bieden staat op de site. De merken Lilly en Bianco hebben de snelste levertijd. 

Liefs Cynthia

 

 

 

Bruidsmode Naaldwijk. Trouwjurk Westland Zuid Holland

Leave a comment