Met deze Tips ben je goed voorbereid:

Gefeliciteerd, je gaat trouwen!

En daar hoort een spetterende outfit bij. Ofwel een bruidsjurk. 

Stukje geschiedenis: Vroeger werd de trouwjurk gezien als een geschenk, onderdeel van de bruidsschat, hoe rijker de familie, hoe beter de kwaliteit en hoe hoger het aanzien. De kleur betreft reinheid. Ofwel in maagdelijkheid of wel in zonde vrij leven. Maar ook wordt de bruidskleding gezien als bescherming en voorspoed op een goed, vruchtbaar huwelijk ;)

Maar dat was toen! Ik zie de bruidsjurk als een uniek kledingstuk die een nieuw hoofdstuk in jullie leven vertegenwoordigt. Een magisch kledingstuk, een waar je er niet snel nog een van koopt, dus dat vereist een speciale aanpak in aankoop. Een feestelijke aanpak. Normaal, als je nieuwe gelegenheidsjurk nodig hebt, loop je een winkel binnen, haalt wat uit het rek, past het aan en na het afrekenen mag je het gelijk meenemen. In de bruidsmode is het iets anders. zo hebben we alleen maar pas jurken hangen.

Sommige jurken zullen te groot zijn of te klein. Door middel van klemmen en ‘smokkel’stof kun je toch het effect voelen van de juiste jurk. Als een ster betreed je ‘The Stage’ sta je in de spotlight en mensen zullen voor je klappen en wellicht huilen. Dat gebeurt niet in bij de H&M. Dit natuurlijk allemaal onder het genot van een hapje en een drankje. Want wat is een show zonder eten en drinken.

Ik bied je graag de belevenis!!

Persoonlijk, uniek en vooral ook gezellig. Meedenken, adviseren en begeleiden. In een sfeervolle ambiance waar ruimte is voor aandacht.

En trouwjurk kopen moet iets speciaals zijn, voor zo een speciale gelegenheid. Het is ook vaak dat de kleding een geheim is voor je partner. Eigenlijk een cadeau. Tijdens mijn werk als bruidsstylist heb ik vaak ‘stiekem’ getuigen mogen zijn van de eerste look tussen het bruidspaar. Een van de meest emotionele momenten, spanning van de voorbereidingen die ochtend vallen weg. Eindelijk mag je de jurk aan voor de hele dag! En iedereen krijgt het te zien. Je ziet zelf voor het eerst het hele plaatje bij elkaar, outfits, styling, bloemen. Dat zal een glimlach op je gezicht toveren die er die dag niet meer af zal gaan. Nu is het dus niet iets wat je iedere week doet.

Winkelen in een winkel die je helemaal tot jezelf heb. Ik werk alleen op afspraak want we hebben geen zin in ´gluurders´. Jij zal in de belangstelling staan, je omkleden met iemand erbij die je net een half uurtje kent. Voor sommige behoorlijk Out of the Box. En daarom hierbij wat tips als voorbereiding op dit avontuur ;)

Tips voor het passen van een trouwjurk.

VOEL JE GOED, VOEL JE MOOI! Super spannend een trouwjurk passen zeker als het je eerste afspraak is. Maar zoals ik altijd zeg als je er niet goed uitziet, dan voel je je niet lekker. Wat te doen; doe alsof je naar een feestje ga, want we gaan er een feestje van maken. Trek mooi ondergoed aan. Je zult waarschijnlijk pas ondergoed krijgen in de winkel. Föhn je haar, doe wat mascara op misschien wat lipstick. Wax, scheer, epileer…. Er zijn passchoenen aanwezig, maar neem voor de zekerheid je feest schoenen mee.

PUBLIEK! Ja neem gerust wat mensen mee! Moeder, vader, zus, broer, tante, vriendin. Maar kies de mensen die je om je heen wilt hebben en niet omdat het moet! Hoe meer mensen, hoe meer meningen. We kennen allemaal de beelden van Say Yes to the Dress. Hysterisch mensen, mensen die gemene dingen zeggen, mensen die denken dat het om hun gaat. Ofwel gezellig al die mensen die je op een mooi moment nog onzekerder laten voelen…. Dus kies wijs…. Bij Lets Shine is er een beleid van max 4 personen. Graag kinderen onder de 12 jaar thuis laten.

EERLIJKHEID! Heb je een jurk gevonden die alles is wat jij wil dat het is en je prachtig laat voelen. Say YES. Maar zit het er niet voor je bij, wees dan niet bang om te stoppen, slaap er een nachtje over, kom nog een keer terug of misschien slaag je bij een andere winkel. Sta je net als op de tv snikkend van blijdschap voor de spiegel, prima! Maar niet iedereen, Het is zeker een gevoel. Je blijft in de spiegel kijken, je wilt de jurk niet meer uit, je ziet het voor je hoe mooi je partner je zal vinden. En als daarbij hysterisch wordt gehuild, dan heb ik de tissues klaar staan.

NEEM DE TIJD! Doordat je bij Lets Shine de enige klant bent en maar een bruid per dag is heb je alle tijd. Duurt het een uur of 2 of 3, wie zal het zeggen. Sowieso beginnen we met een goed gesprek. Hoe meer ik weet van je, jullie dag en wat je wil, hoe beter ik kan helpen. Sommige beslissen snel en andere hebben wat meer tijd nodig. Heb plezier!!! Het is leuk! Lach en ontspan.

FOTO’S Om alle aandacht op jou en het moment te houden zijn, vraag ik de telefoon op stil te zetten. Tijdens de pasafspraak mag je publiek zeker een foto maken! Handig om even terug te kijken vooral als je er een nachtje over moet slapen. 

Je hebt de jurk gevonden die je laat shinen!!

Je maten worden opgemeten, de jurk wordt naar aanleiding daarvan besteld in de juiste confectie maat. Elke bruid, elke vrouw is anders. Confectie maten daar in tegen zijn hetzelfde. Dan komt de volgende stap:

Customize! Als je jurk binnen is, krijg je bericht en maken we een afspraak om de jurk weer passen. De jurken van Lets Shine worden verkocht zonder herstelwerkzaamheden, ofwel het perfect op maat maken en/of een kleine aanpassing aan de jurk maken. Een coupeuse wordt geadviseerd. Maar zit dus niet bij de prijs inbegrepen. Zodra de jurk binnen is en je hebt haar weer even aan gehad dan mag je de jurk meenemen!

Natuurlijk kan ik je een goede coupeuse adviseren! Als je de jurk nergens kwijt kan mag ze zeker bij mij blijven logeren. 

Accessoires Een groot voordeel van Lets Shine is dat er een compleet plaatje wordt geleverd. Sluiers, haarspelden, lingerie, sieraden en jaren ervaring in de bruidsstyling; bruidskapsel en bruidsmake-up komen we tijdens het passen al heel dicht bij het werkelijke plaatje. 

Het zakelijke gedeelte

Bedankt voor hier kiezen van een bruidswinkel die is aangesloten bij CBW waardoor u aankoop is beschermd. Na het kiezen van de jurk gaan we over het zakelijk gedeelte van de afspraak. De rekening wordt opgemaakt, er is een aanbetaling van 50%. De andere 50% zal worden voldaan bij het ophalen van de jurk. Betaling zal door een betaalverzoek of overmaken worden voldaan. Als de betaling binnen is kan je jurk worden besteld.

Vragen? Ik hoor het graag. Tot snel!

You are beautiful, let me make you shine.

Liefs Cynthia

Trouwjurk passen, hoe gaat het in zijn werk? Mooi in een schema Lets Shine Bruidsmode

Leave a comment