STYLING VOOR GASTEN

Het is fijn voor je entourage dat ik er in de ochtend ben. Ik verzorg de bruid terwijl de getuige, ceremoniemeester, moeder, zussen zich druk maken om de aankleding voor the first look, maar ook voor de aankleding van zichzelf.


Er is goed nagedacht over het feest outfit voor de dag. Vaak is dat wat nieuws, want ja het is niet elke dag dat je vriendin, zus, kind trouwt. Dus hebben we uitgepakt. De hoeveelheid outfits die zijn besteld en weer terug gestuurd is niet meer te tellen. Heel leuk om te horen hoeveel moeite er is gedaan speciaal voor die dag.

Hoe leuk is het dan ook als ik er dan toch ben dat ik het haar en make-up verzorgd voor je gasten. Zodat ze zich helemaal mooi voelen. Het is iets wat als cadeau ook erg wordt gewaardeerd. Je getuigen die zich geen zorgen hoeft te maken over haar haar en make-up of de ceremoniemeester die al veel heeft geregeld en nog moet regelen even te ontzorgen door een uurtje in mijn stoel te zitten en er dan weer voor jou, de bruid, er kan zijn. 

Ik doe het graag en met liefde. Soms krijg ik wel eens de vraag om 5 dames naast de bruid te stijlen. Dan is het vroeg beginnen of lang doorgaan. Maar als het te veel wordt dan vraag ik een collega of ze gezellig mee gaat. Gaan we twee keer zo snel! En gezellig ook. 


Het voelt dan een beetje als een nummertjessysteem: Ja volgende! 

En dan komt de volgende op de stoel met pinterest moodboard in de aanslag en kan er worden gekruld en gemake-upd. (vast geen werkwoord… Ik make-up, jij make-upt, wij hebben gemake-upd. Ik reken het goed) 


Als ik tegen klanten zeg dat ik het allemaal wel heb gehoord en meegemaakt dan is dit een onderdeel waar ik een boek over kan schrijven. 

  • Als mijn schoonmoeder vraagt of je haar kan opmaken wil je dan nee zeggen, ik wil haar er niet in de ochtend bij hebben. 

Kijk duidelijk, daar hou ik van. 

  • Je mag alleen het haar van de gasten doen, net de make-up. Ze mogen er niet mooier uitzien dan mij. 

Oke, ik ben zo goed in mijn werk dat het best logisch is ;) 

  • Ik wil het aan mijn vriendin cadeau geven, maar dat weet ze pas op de ochtend zelf. 

Super leuk ik zeg niets. Let hier wel bij op dat je vriendin dan niet al een ander heeft geboekt. Heel lullig zo last minute afzeggen

  • De kapster heeft het haar van mijn nichtje gedaan, maar ze is diep ongelukkig. Kun jij er wat mee doen? 

Als ik tijd heb wil ik met liefde helpen waar ik helpen kan. Ik doe dit niet gratis en ga dat ook niet achter iemand zijn rug doen. Ik maak vaak genoeg mee dat gasten de kapper zijn vergeten, dat ze net die dag een enorme pukkel hebben die ze niet weggewerkt krijgen. Zolang de tijd het toelaat helpt ik graag.  

  • Doe je ook een proefsessie voor gasten?

Nee ik doe geen proefsessie voor gasten, dat kan natuurlijk wel maar dat zit kwa kosten niet standaard in het pakket. Maar hoe weet je dan wat ze wil of dat ze tevreden is? Dat is de kracht van jaren ervaring. Plaatjes en wat je aandoet geeft mij genoeg idee hoe en wat. En ja dat is anders als voor een bruid. Maar dat komt omdat de Bruid de bruid is en de gast een feestelijke accessoires, ofwel belangrijk! maar niet zo belangrijk als de bruid. If you get my drift. 


Dus wil jij je gasten ook door mij laten stylen geef dit dan op tijd aan zodat we er rekening mee kunnen houden! 

Liefs Cynthia

Leave a comment