Regen: Vruchtbaar voor de grond en het huwelijk!

Rain on your parade… 

Niemand wil regen op de ´mooiste´ dag van jullie leven. Het weer is iets wat we niet kunnen plannen en controleren. Dat willen we wel. Daarom kiezen voor een bepaalde maand waar we in kunnen trouwen. Lente, omdat we het niet te warm willen hebben maar wel meer groen als in de winter. Zomer, want buiten trouwen in de zon is het ideaal. De herfst, want de kleuren zijn prachtig, het najaarszonnetje. De winter omdat trouwen in de sneeuw een droom is.


Maar welkom in Nederland. Waar het in een week 4 seizoenen kan hebben. Voorjaarsstormen, najaarstuin. Het is of te nat, of te heet of te koud. 

En gelukkig weten we dat ook wel. Hoewel we al ver van te voren proberen te bepalen wat het weer zal zijn op de trouwdag houden we zeker rekening met een plan b. Binnen trouwen, binnen foto locatie. Wind kunnen we hebben, maar als ik vraag wat wil je echt niet. Is het toch vaak het antwoord± ALS HET MAAR DROOG IS:


Wat ik de fotograaf vaak hoor zeggen het regent nooit de hele dag. En dat is het voordeel van een ervaren bruidsfotograaf. Die pakt het moment waarop het even wat droger is om snel met het bruidspaar naar buiten te gaan om wat foto's te nemen. 


De trouwlocatie is vaak ook snel flexibel en om te zetten in een andere setting. Een paar uur van te voren bepalen of we binnen of buiten trouwen. Binnen of buiten borrelen.

Als je op de warmste dag in het jaar trouwt en je hebt een dj voor in de danszaal, dan is de kans vrij groot dat we allemaal buiten zitten omdat het binnen te warm is.


Heb je een festival bruiloft en is er geen binnen locatie eindigen we met ze alle met kleedjes en warme drankjes knus tegen elkaar aan.

Helaas kunnen we dit soort dingen niet in controle houden. 


Als het regent op de trouwdag probeer ik altijd om te denken, Je kunt met een flitser zulke gave foto´s maken in de regen! Een strak blauwe lucht is zo irritant voor de foto´s. Je zweet de tent niet uit! En± regen op je trouwdag belooft een vruchtbaar huwelijk (dit mag je zelf invullen wat ik kan bedoelen met vruchtbaar)

Ik zal nooit vergeten dat ik bij een bruid in de ochtend lekker bezig was en dat haar moeder om de 10 minuten kwam vertellen dat het (nog steeds) aan het regen was. 

De bruid werd er toch een partij nerveus van. Dat zag ze zelf ook wel en er steeds aan te worden herinnerd was niet goed voor het humor en trouwens het verandert ook helemaal niets.


De jurk wordt hoe dan ook vies en met regen zal dat ook wel sneller gaan.

Als de jurk een beetje is opgedroogd kun je met een droge theedoek de meeste modder er wel van af halen! 

Je kunt voor de zekerheid met de fotoshoot een laken meenemen waar je de sleep van de jurk onder kan leggen. Vooral handig als je eerst foto’s maakt en daarna de ceremonie heb.

Een vriendin van mij genoot van de regen. De fotograaf erachteraan, bruid rennend over het gras met de jurk onder de armen, lachend in de regen. Geweldig! 

En hoe zij het weer haar eigen maakte, zo hoop ik dat jij dat ook kan doen. Dat er erger dingen zijn als regen op je trouwdag, of dat het te heet is. Of wat dan ook. Het maakt een onderdeel van jullie dag! Own IT.


Destination wedding om zeker te zijn van het weer, even een kleine tip, check dan wel dat het niet in het regenseizoen is…. (waargebeurd verhaal) 


Liefs Cynthia

 

Regen op je trouwdag, trouwjurk, bruidsmode Naaldwijk Westland, tips voor je bruidsjurk

Leave a comment