Proefsessies zijn aan!

Proefsessies in volle gang!

Een proefsessie is een test voor je haar en make/up als je de bruid gaat zijn. Om een ontspannen bruid te worden is dit ook echt een aanrader, nou ja aanrader, eigenlijk vind ik het een verplichting. Want tijdens een proefsessie bespreken we je wensen en gaan we zien hoe het op de dag zelf gaat worden. Als je dan wat wilt aanpassen dan is dat mogelijk en nemen we de tijd ervoor. 

Stel dat we op de trouwdag pas voor het eerst ontmoeten en door alle zenuwbanen en onvoorziene stress we niet tot een perfect beeld kunnen komen. Een nachtmerrie als je het mij vraagt.

Zo een 2 a 3 maanden van te voren doe ik een proefsessie. En omdat Mei en Juni erg drukke trouwmaanden zijn. Zit in nu goed druk in de proefsessie. Heerlijk om na al die lange tijd niets doen, en veel onzekerheid gewoon lekker aan het werk te zijn. En te genieten van het feit dat ook de bruiden er weer vol goede zin in staan. Het gaat nu toch echt gebeuren.

Er wordt dan ook last minute getrouwd omdat het nu kan en we niet meer het risico willen nemen dat het misschien weer restricties gaat krijgen want daar hebben we met z'n alle geen zin meer in.

Maar ik klaag zeker niet. Ik werk liever 60 uur in de week. In de avonden en weekenden om al jullie wensen te verzorgen. Het is zo fijn om mijn werk weer te mogen doen en dat jullie er ook weer blij van woorden.

Vroeger, op school, werd geadviseerd om 6 weken voor de bruiloft een sessie te doen maar ik merkte dat ik en de bruid dat toch niet prettig vind. Er moet al zoveel nog worden gepland en ik merkt dat er tijdens de proefsessie ik nog een hoop vragen kan beantwoorden als het gaat om planning en wat advies mag geven. 

Ook heb ik wel eens dat we geen klik hebben met elkaar. Dat is oké, dat gebeurt. Hoe naar is het dan als je in een maand tijd en vooral tijdens het hoogseizoen van de bruiloften een collega moet vinden waarmee het wel perfect wordt. 

Dan vind ik het gewoon prettiger om je de ruimte te bieden om de tijd te nemen dat het ook allemaal rustig en ontspannen verloopt.

Dus de tips: Regel op tijd je stylist. Doe van te voren een proefsessie en als je meer wilt weten over hoe een proefsessie werkt. Luister dan naar de podcast of lees de blogs erover.

Liefs Cynthia

Leave a comment