Plus Size bruidsmode

Wist je dat de gemiddelde Hollandse maat 40/42 is En dat als we het in de modellenwereld over plussize hebben ze een model willen met een maat 38 en vormen.

Lachen he, vooral ik mij bedenkt dat ik dan zeker een plussize model ben.

Maar gelukkig komt het langzaam allemaal wat meer tot elkaar. Trouwjurken in alleen een pas maat 36 hebben is kansloos. Dat past dus maar 5% van de mensheid en die zitten dan niet eens op een huwbare leeftijd want tegenwoordig zie ik zelf de jeugd ook langer en voller worden op een jongere leeftijd.

Het #fitgirl en dan een 21 jarige in de sportschool zie staan. Nou lieverd toen ik 21 was zag ik er ook zo uit en daar hoefde ik niet voor te sporten hoor, ik bleef slank door te roken en te drinken en te feesten. #fitgirl maar dan met een andere lading ;)

Als we het in de bruidsmode hebben over plussize dan hebben we het over de maat vanaf 48! Tussen de 34-46 is normaal, en daarmee stoppen de meeste bedrijven van trouwjurken met de maatvoering Helemaal prima, want 40/42 is nog steeds gemiddeld. Maar ik kreeg steeds meer vraag voor een maatje meer. En ben op onderzoek gegaan. Want hoe kut is het als een maat 46 heb en er alleen maar pasmodellen zijn tot maat 40. Hoe kun je dan in godsnaam een trouwjurk kiezen waar net je bovenbeen in past? 

Ik kwam in aanraking met het merk Bridalstar en die heeft mijn visie op plussize zo mooi neergezet. Ze hebben hun eigen Plussize Modellen vanaf maat 48. Dus op een foto kun je ook heel goed zien hoe een jurk zit als je een maatje meer heb. Jeeeeehhhh

Het is heel naar om een model in een grotere maat te bestellen die niet bedoeld is voor plus size omdat het model alleen wat groter wordt gemaakt maar niet de versteviging biedt die we nodig hebben. Al je bij mij binnenkomt met een maat 48 en je wilt een jurk aan dan kun je dat in je eigen maat passen. Ik heb over 10 modellen tussen maat 48 en 54.

Lekker om een klem op je jurk te hebben en de woorden te horen: Deze is te groot ;) 

Omdat deze merken modellen hebben met een maatje meer kunnen ze ook veel beter de jurken ontwerpen voor een model met een maat meer op de buik maar niet in de borsten of billen, of alleen billen of alleen borsten. Want als we een maatje meer hebben dan is dat niet zoals het ‘perfecte matenlijntje: 90-60-90 ofwel 120-90-120…. nee dan hebben we een buik, billen en soms ook nog eens borsten. 

Door die kennis te gebruiken ontwerpen ze alle mogelijke stijlen voor een curvy bruid. 

Natuurlijk helpt goed corrigerend ondergoed daar extra lekker bij en kun jij je ook geweldig prachtig voelen in een echte trouwjurk in jouw stijl. Boho prinses sexy of klassiek. De keuze is reuze!

Kijk hier voor de collectie: Bridalstar

Liefs Cynthia

Trouwjurken passen in het Westland - Naaldwijk @ Lets Shine Bruidsmode

Welke maar je ook heb. You are Beautiful, just the way you are!! 

Leave a comment