PLANNEN IS LEUK, zeker met deze tips.

“Bijzonder hoe jij het plannen van de bruiloft romantiseert.” 

Deze uitspraak kreeg ik van een bruid toen ik mijn visie vertelde over het plannen van de je bruiloft. Van verloving tot aan de trouwdag zit gemiddeld 13 mnd. En een trouwdag duurt maar 24 uur…. 

Dan is het voor mij een makkelijk rekensommetje. 

Je hebt er ook een quote over: Het gaat om de reis niet om de bestemming…. 

Oke dat dekt de lading niet helemaal. De bestemming is zeker belangrijk, maar laten we de reis niet vergeten.

Ging jij ook vroeger met je ouders op vakantie. In de auto met alle spullen en dan nog broers of zussen naast je. 12 uur lang door landen heen reizen. 

Het meezingen met de liedjes, spelletjes doen. Ontbijt, lunch, diner op een plek in de auto. Eigenlijk gewoon een tiny house. De verandering van landschappen, het ontdekken van nieuwe dingen, gewoon vanuit het autoraam! Zodra je de straat uitreed was de vakantie begonnen! En nee, de reis verliep niet altijd soepel. Autopech, misselijk, de ontelbare stoppen omdat er weer iemand moest plassen. En de lucht die na een vakantie in de auto hing… Maar het hoort er wel bij. 

Het plannen van je bruiloft moet ook leuk zijn! Er zijn allemaal nieuwe dingen die je gaat ontdekken en hoewel iedereen advies heeft, vanuit ervaring of interesse. Is het aan jullie om te bedenken hoe de dag eruit gaat zien. 

Maak elk moment zo leuk mogelijk. Ik zou het zonde vinden als jullie terugkijken op alleen maar ruzie en meningsverschillen. Stress en spanning. 

Dus wat tips:

 • De belangrijkste tip is natuurlijk het downloaden van mijn ebooks ;) Want kennis is belangrijk als het gaat om een ontspannen planning maken. Helder en duidelijk. Met heel veel tips. Niet eindeloos google. Een goed begin voor het plannen van jullie bruiloft. Handige informatie vanaf verloving. 
 • Samen plannen! Jullie hebben vast allebei een mening. Dus plan een avond/ moment met wat lekkere hapjes en drinken. En ga aan de slag. Met alles wat je moet bedenken is het leuker als je er een avond/ middag van maak: 
  • Muziek kiezen: Muziekavond
  • Maak er een spel van. Schijf allebei een budget op. Degene die er het dichtst bij zit wint…. Schrijf outfits ideeën op (voor elkaar). Gastenlijst memorie: Schrijf namen op wie je erbij wilt hebben op de grote dag en kijk of jullie dezelfde namen hebben. 
  • Maak allebei een moodboard. 
 • (als het kan) Bezoek een trouwbeurs
 • Luister naar mijn podcast en dan is de aflevering Thema/ Stijl goed om mee te beginnen! 
 • Bewaar leuke kleine dingetjes die je in een doosje kan doen en later op terug kan kijken en met veel plezier kan vertellen aan andere hoe leuk de voorbereiding is geweest. 

Podcast: How to become a beautiful bride - thema/ stijl


En natuurlijk is het niet allemaal leuk en gezellig want het is ook gewoon een zakelijke overeenkomst waarbij belangrijke dingen moeten worden besproken. Notaris/ huwelijkse voorwaarden. Maar ook zakelijke dingen kunnen leuker worden gemaakt en/of worden gevierd.

Als ik ergens bij kan helpen dan hoor ik het graag. Heel veel plezier!

Liefs Cynthia

Leave a comment