PLAN YOUR WEDDING: Tip 3

Nog zo een vraag die ik altijd stel omdat ik er gewoon erg benieuwd naar ben. 

Locatie of datum? Trouwen jullie op een speciale datum? Of hebben jullie voor de locatie gekozen en maken jullie de datum speciaal?

Lukt het jullie om beide te regelen dan is het echt perfect. De locatie op de datum. Wow winnaars! 

Maar voor het geval dat niet is moet er misschien een kleine concessie worden gedaan. 

Veelal is de locatie daarin de winnaar. De datum is dan minder belangrijk. Maar ik ken er ook een heleboel die voor een speciale datum gaan. Een jubileum of een mooi ‘geluksgetal’. 

9-9 0f 6-6 / 

Onze datum (die van mijn man en mij) is 18 oktober. En 18 is een nummer wat we dan ook graag gebruiken. In staatsloten bijvoorbeeld ;) 

In het weekend of door de weeks trouwen?. Als jullie een bijzondere datum hebben en jullie willen die perse gebruiken hoe belangrijk is dan op welke dag dit valt. 

Doordeweeks of in het weekend. 

Wist je dat… het kan zijn dat in het weekend in het hoogseizoen een locatie duurder kan zijn.

Wist je dat… je gasten echt wel vrij nemen om bij jullie bruiloft zijn. En als ze dat niet doen. Wil je ze dan er wel bij hebben? Maar daar gaat de volgende tip over :)

Schuif op! De afgelopen 2 jaar is het niet vanzelfsprekend geweest dat we op onze speciale dag mochten trouwen. Je droom locatie die de corona maatregelen niet heeft overleefd of niet aan de richtlijnen meer konden voldoen. Veel moesten dan last minute opzoek naar een andere locatie. En dan kijk je opeens weer heel anders naar jullie wensen. Sfeer? of Aantal gasten? 

Ik ken een bruidspaar die de trouwdata als tatoeage al hadden laten zetten... helaas door alle maatregelen ging deze dag niet door.... oeps. Ach er zit een mooi verhaal achter dat stukje inkt.

Trouwringen die nog niet werden gegraveerd. Even als ringendoosjes, de verschillende soorten uitnodigingen. Save the date, change the date.

tot 4 keer toe je bruiloft moeten verplaatsen.... Hoeveel maakt dan een datum of locatie nog uit? Dat is super persoonlijk. Voor sommige waren ze allang blij dat er eindelijk getrouwd kon worden. 

Andere, zijn nog steeds aan het wachten op het moment dat ze het kunnen vieren zoals ze 2 jaar geleden voor ogen hadden. 

Geduld is een schone zaak. (niet aan mij, ik heb geen geduld. Dus heb bewondering voor de bruidsparen die het zo doen!) 

Leven met de pandemie wordt steeds meer een ding. Echt helemaal terug naar normaal zal niet zo snel gebeuren. Gaan jullie hier rekening mee houden? Met afstand? Met beperkt aantal gasten? Mondkapjes? QR-codes?

We hopen natuurlijk dat het gewoon kan zoals jullie willen maar het is wel goed om er even over na te denken en mee te nemen in jullie quest naar de juiste locatie. Hoe springen hun er op in? 

Opdracht:

Schrijf op in welke seizoen je wilt trouwen? Op welke dag? En schrijf 3 datums op die voor jullie een bijzondere betekenis hebben? Bedenk dan of je die herinnering aan je trouwdag data wilt koppelen of niet? Kies al vast voor jullie zelf of de locatie of de datum belangrijker is. 

Liefs Cynthia

 

Leave a comment