PLAN YOUR WEDDING: TIP 1

Het plannen van een bruiloft is niet moeilijk. Als je weet wat je wil ;) Je trouwt ook samen dus is het belangrijkste dat jullie op een lijn zitten. Globaal dezelfde wensen. Dat communiceert een stuk makkelijker met elkaar maar ook richting leveranciers.

Om dit te bereiken heb ik een aantal handig tips! 5 om precies te zijn.  

TIP 1: Brainstormen. 

Beschrijf (elk afzonderlijk van elkaar, zonder overleg) jouw droombruiloft. Niets is te gek! 

Doe eerst even je ogen dicht voor een minuut of wat, zet desnoods een wekkertje. 

Visualiseer je droombruiloft voor je. Welke muziek hoor je? Wat heb je aan? Wat ben je aan het doen? Waar ben je? 


Pak een papiertje en een pen/ potlood/ stift en begin met schrijven. 

Losse woorden, quotes. Gevoelens, kleuren, geuren. 

Schrijf ook op Hoe de dag verloopt. Kort en krachtig

Vanaf het opstaan tot aan de huwelijksnacht. Dit gaat niet zo zeer om de inhoud of wat je aan heb, maar meer om te bepalen hoe druk je de dag wil maken. Samen slapen of apart, ceremonie op het gemeentehuis, op een locatie en of in een gebedshuis. Lang tafelen, dansen of BBQ… Ga niet te veel in op detail. 


Bijvoorbeeld: Ik wordt opgehaald bij mijn ouders thuis, foto's maken, trouwen en dan feesten tot diep in de nacht. Of Ik haal haar op bij ons thuis, trouwen, maken foto’s en drinken dan bier bij een vuurtje buiten. Heel vroeg opstaan of ergens in de middag. Ochtend, middag of avond ceremonie…? 

Er is dus niets fout. En niets staat gelijk vast! 

 

Extra opdracht:

Wat willen/ kunnen jullie besteden aan de bruiloft. Schrijf afzonderlijk van elkaar een bedrag op. Leuk om aan het einde van de rit te zien wie er het dichts bij zat ;) 

Wist je dat... aan een bruiloft gemiddeld 15.000 euro wordt besteed. 

Als jullie allebei zijn uitgeschreven pak dan wat lekkers erbij en klets erover. Schiet niet gelijk elkaars ideeën af. En kijk wat jullie allebei hebben opgeschreven. Heb je overeenkomsten schrijf dat dan op een apart blad of omcirkel de woorden. 

Wil je meer weten en van een pro horen wat er mogelijk is en hoe? Kom dan naar de inspiratie middag. Aanmelden kan hier: 

Liefs Cynthia

Leave a comment