Lieve Bruiloft gast - je bent uitgenodigd;

Lieve Gast (van de bruiloft)

HET IS EEN EER! Om mee te mogen feesten op het feest van je vrienden/familie. Getuigen te zijn van de liefde die ze voor elkaar hebben. Een voorrecht. Het bruidspaar heeft je zorgvuldig gekozen. Een gastenlijst is niet zomaar iets, daar zit tijd in en word menig ruzie overgemaakt en JIJ staat er op. WOW dat ik echt wel even iets speciaals.

Dus, om het bruidspaar een extra mooie dag te geven, heb jij een taak!

 

  • Als er een RSVP staat ofwel een 'Laat even weten of je er wel of niet bij bent' Er worden kosten voor je gemaakt, dus laat gewoon even wat van je horen! Wist je dat er vooraf moet worden betaald of het nu een aanbetaling betreft of niet, leveranciers moeten weten waar ze aan toe zijn en of je dan even wil laten weten dat je- jullie wel of niet komen kan dat een verschil maken in een grote zaal of de kleine zaal en zo een paar honderd euro besparen! En het is gewoon wel zo netjes om het even te laten weten. Er wordt een vraag gesteld, geef gewoon antwoord. 
  • Dress to party! Dresscode, houd je eraan. Koop wat nieuws. Kom feestelijk. Maak gewoon even een effort. Uit je comfortzone? Mix and match. Een beetje van jezelf en een beetje voor goed gedrag. En ik weet waar ik over praat. Als er stond een touche of pastel liet ik weten dat ik pastel zwart aan zou doen :) Maar dan wel even een nagellakje, schoenen of haaraccessoires in een pastel tintje. Summer chic? Ik kom ook in het zwart, maar wel een zomersmodel. Vooral als je daggast bent, dus dan ben er de hele dag bij, sta je op elke foto. Dus doe gewoon even een beetje meer je best!
  • Wees op tijd! Of eigenlijk te vroeg, dat is beter. Verdwaal niet, stel geen last minute stomme vragen. Luister, doe je onderzoek. Waar kun je het beste parkeren?. Wees een team! Een team werkt samen en is dus op tijd en geïnformeerd. Carpoolen bijvoorbeeld. Zorg voor jezelf, soms moet je even wachten en er wordt geen eten of drinken uitgeschonken zolang het bruidspaar er nog niet is. Neem een flesje water mee en een liga. Wil je toch wat bestellen aan de bar, neem dan gewoon de kosten op eigen rekening. Zolang er niets wordt aangeboden is het aan jullie zelf om er voor op te draaien en ja ook ik heb mij hier schuldig aan gemaakt. 
  • Neem geen 'ongenodigde' extra gasten mee. Regel oppas. Heb je een plus 1, vraag of degene welkom is. Mocht je nieuwe liefde welkom zijn zet die niet op elke foto met het bruidspaar. Aardig dat degene mee mag, maar als het allemaal vers is zou het zonde zijn als elke foto moet worden bijgewerkt. Als er wordt aangegeven dat kinderen niet welkom zijn laat ze gewoon thuis. Of blijf zelf ook thuis. Geld ook voor huisdieren trouwens, die neem je niet zomaar mee ook al is het 'je kindje' VRAGEN! 
  • Die telefoon... zit prima in die tas. Even stiekem een foto als ze aankomen. Prima, maar als de professional er is, doe gewoon weg en wacht. Jezelf op social media plaatsen, mag je helemaal zelf weten maar als het bruidspaar zichzelf nog niet heeft geplaats, of je heb het niet gevraagd (toestemming gegeven) plaats dan gewoon niets. Een paar uur maakt niet uit! En vergeet je geluid niet uit te zetten.
  • Stukjes / speech.... leuk, maar niet spontaan of zonder dat de ceremoniemeester op de hoogte is. Sommige stellen willen de hele feestavond vol met liedjes, stukjes, spelletjes. Maar andere willen dat niet. Vraag dus altijd aan de ceremoniemeester en niet aan het bruidspaar hoe en wat er mogelijk is. En als er geen tijd is. Verzin dan wat anders, schrijf het op een brief, kaart, maak een videoboodschap voor later. Tijdens het vrijgezellenfeest kan ook heel leuk zijn! 
  • Een paar leuke traditionele feitjes: Je mag je schoenen pas uit als de bruid haar schoenen uit doet. Zo mogen de mannen pas hun jasje uit als de gom dat doet. Zelfde geld voor de (strop)das ;) 

En vooral HEB HEEL VEEL PLEZIER!!!! 

1 comment

  • Geweldige leuke blog. Mensen kunnen daar een hoop dingen uithalen….

    Gerda de Winkel schoonmoeder van Lilian Naastepad

Leave a comment