LIEFDE DISCRIMINEERT NIET

Zoals ik eerder over schreef in ( size doens’t matter) het maakt mij niet uit wat voor een maat je hebt, wat je leeftijd is, je geloof, kleur van je huid of je partner een man of een vrouw is, waar je vandaan komt, wat voor een werk je doet. 

In mijn werk met bruiden kom ik met zoveel mensen in aanraking. Ze hebben allemaal hun eigen verhaal en dat maakt mij heel gelukkig. Ik vind het heel interessant te weten wat je doet, wie je bent, hoe je bent gekomen waar je nu bent. Met wie ga je trouwen, hoe heb je elkaar leren kennen? Of je elkaar nu 3 mnd kent of al 15 jaar. 

Het enige wat ik belangrijk vind: Is de liefde vrijwillig en wederzijds. 

Uithuwelijken en kinderbruidjes vind ik een dingetje dus dat is mijn enige grens.

Toen ik werd benaderd door Chantal of ik wilde meewerken aan een styled shoot met een speciaal paar. Zei ik; ligt aan de datum is kan. Want elk liefdespaar is speciaal. 

Ik heb het allemaal wel gehoord en gezien en aan meegewerkt. LGBQT het is voor mij allemaal prima. Of ik mee wilde werken aan de droom van Erika, was voor mij dan ook niet iets waar ik lang over na hoefde te denken. In een echte bruidsjurk trouwen. Dat is een zeer realistische droom. Ze was wel al getrouwd, maar toen droeg ze een pak.

Nu hoor ik je denken, maar dat is toch niet raar of vreemd. Nee zeker niet. Maar wat als ik je vertel dat Erika geboren is als Erik. Dat Erik getrouwd is met Sanne, ze samen 3 prachtige kinderen hebben. Het was al voor beide een tijd duidelijk dat er iets niet lekker zat. 

Letterlijk, niet lekker in je vel zitten: Erik werd Erika.

Stel je voor dat je partner thuis komt met de mededeling dat het geslacht niet meer past bij degene wie hij/zij is….. Ik heb het geprobeerd en ik moet zeggen dat ik het echt wel heel erg moeilijk vond om dat zo 1-2-3 in mijn leven te zien.

En voor Sanne was dat ook zeker zo. Want dat is wel even iets wat je leven op zijn kop zet. Het heeft ook even geduurd voordat het voor Sanne duidelijk was dat Erika toch echt wel haar maatje was, haar liefde. Ze kon niet zonder hem, haar….

Ze is echt gevallen voor de persoon en niet op het geslacht. 

Tijdens het passen van de trouwjurk heb ik een hele tijd met Sanne geklets. Ik vind het zo bijzonder dat je na 12,5 huwelijk met dezelfde persoon trouwt en toch met ander. 

Elk huwelijk heeft zijn ups en downs, maken we dingen mee. Sommige ervaringen maken relaties sterker, maar ook kunnen ervaringen het huwelijk uiteen halen. 

Deze ‘transformatie’ hebben hun liefde sterker gemaakt. Hoe geweldig!

Sanne was met het ‘eerste huwelijk’ wel in een jurk getrouwd. Maar niet een waar ze verliefd op was. Het was een paar weken na de bevalling van haar eerste kind. Je zit niet lekker in je lichaam, de baby was thuis, het moest allemaal maar even vlug dus koos ze voor de jurk die best prima zat.

Prima…. daar doe ik het niet voor. Ik wil dat je je mooi voelt.

Dus gingen we samen op zoek naar de jurk die wel het gevoel gaf dat ze zich prachtig mooi voelde! Sanne vond zichzelf in de jurk van Lilly, als een elfje maar ook super vrouwelijk. Heel licht en comfortabel. Romantisch en sexy. Door een lichte blush tint staat het ook prachtig bij haar huidtint. Ze voelde zich mooi en straalde dat ook uit!

Bruidjurk Betaalbaar Lilly / Personal assistent

(tijdens de passessie van Sanne was er ook een heuse film team aanwezig, dat was voor mij een eerste keer maar echt heel erg leuk!)

De passessie met Erika was hilarisch, wat een humor. Ik hou ervan. En toen ze zei dat ik alles mocht vragen, ben ik los gegaan. Ze sprak er heel open over. 

Voor het eerst een echte bruidsjurk aan. Dat was wel spannend, maar niet anders dan elke andere bruid die ik help. 

Bruidsjurk Bridalstar Ik help je aankleden

Gezonde spanning hoort erbij Past er wel een jurk? Kan ik iets vinden wat bij mij past? Wat als ik niet het gevoel heb? Dat het emotioneel is is meer een feit dan de vraag. 

Erika werd gelukkig in de jurk van Bridalstar. Ook een blush tint. Met een supermooi strak bovenlijfje en een rok om in te feesten. 

En de jurken paste ook bij elkaar, maar dat komt ook omdat Sanne en Erika bij elkaar passen. 

 

De dag van de shoot ging ik op weg naar ze toe met de jurken en heb ik ze mogen helpen met het aankleden. Wat een feestje. Er was de ‘gezonde’ wedding spanning. Allebei in hun eigen kamer werden ze klaar gemaakt. Op weg naar de first look.

Bruidsjurken LTBGQ betaalbare bruidsmode Lilly en Bridalstar

Wat een bijzonder verhaal om bij te mogen zijn. 

Ik hou zo nog meer van mijn werk! Ze hebben genoten van hun dag. Plezier en liefde was het thema en dat is helemaal goed gekomen! 

Dit zijn de leveranciers die hebben meegewerkt aan deze speciale verbinding. 

Lets Shine bruidsmode Westland Naaldwijk

Bruidspaar: @sanne.erica.bliek

1 comment

  • Wat zagen ze er mooi uit. Zo jammer dat ik als moeder van Sanne door dr corona er niet bij kon zien. Maar op alle foto’s zie ik een gelukkige glimlach bij het stel

    Linda

Leave a comment