KLEUR OGEN

Welke kleuren staan je dan goed.

Bijna elke kleur kan op elk oog, Maar wat je ermee wil bereiken maakt pas het verschil in het kiezen van kleur. Sommige kleuren zullen het saai maken, of een beetje vermoeid.

Terwijl andere kleuren juist een frisse blik geven of een zwoele blik! 

Laat ik even wat kleur tips op een rijtje zetten. 

Dit is niet zo simpel als blauw, bruin, groen, grijs… dus kijk eens goed naar de kleur van je oog. Kleuren worden gemengd. Zo ook in je oog. 

Welke kleur komt er het meest naar boven.

Als ik kijk naar mijn bruine ogen dan zie ik dat het donkerbruin echt overheerst. Maar ik ken ook bruine ogen waarbij het geel naar voren komt (de hazelnoot oog) 

Met grijze ogen kan blauw of juist het grijs overheersen.

Bij groene ogen kan er meer blauw in zitten dan geel (want als je blauw en geel mengt dan heb je groen ;) 

Zijn je ogen echt blauw, of zit er een vleugje bruin of groen doorheen.

Je kan hierdoor de kleur van je ogen beïnvloeden. Kies de kleur die het ‘meeste overheerst en gebruik dan de bijbehorende kleuren. 

Dan hebben we ook nog te maken met warme en koude tinten, ofwel als je groene oogschaduw wilt gebruiken kijk dan naar de ondertoon, is deze warm (meer geel) of is deze meer blauw ( koeler) dit kan grote invloed! Elke kleur kan in een warme en koele tint zijn! 

De verkeerde kleur kan een vermoeide uitstraling geven…. en dat is nu net niet hetgeen wat we willen.

  • Groene ogen: Paarse tinten, roze tinten, rood/ oranje. 
  • Blauwe ogen: Goud, koper, peach (aardetinten)
  • Bruine ogen: Paars, roze, blauw, groen
  • Grijze ogen: Welke kleur is er overheersend. Blauw? Kijk dan naar de blauwe ogen. Overheerst groen, kijk dan naar de groene ogen. Grijs is ook een goede tint om te gebruiken!

Wil je graag een smokey eye maken of een eyeliner gebruiken, maar vind je zwart te heftig. Kijk dan naar de rand om je pupil heen. Donker bruin, donker groen, donker blauw, donker grijs…. dat is dan je donkerste kleur en krijg je hetzelfde effect als met zwart maar dan minder heftig! 

En dan weet je de juiste kleuren, maar hoe moet je dan opmaken. Dat lieve mensen is een verhaal voor de volgende keer. Wat ik wel wil meegeven: Hoe meer oogmake-up je gebruikt, des de meer je omgeving de make-up ziet en niet jouw ogen! Techniek is er niet voor niets. 

En dat is allemaal te leren! Ik leer je het graag. Klik hier voor de opties.

Liefs Cynthia

Leave a comment