Je heb niet veel make-up (producten) nodig!!

Je hebt niet veel make-up producten nodig om er fris en jong uit te zien: Tips voor 40-plussers

Ik heb dit jaar level 40 behaald! En ik moet zeggen, ik zie mensen die jonger zijn dan mij er er toch 'ouder' uitzien. Dat kan natuurlijk genetisch zijn, maar ook trauma. En hoe je het went of keert we willen er allemaal fris en stralend en jong uitzien. De beauty branche is niets voor niets de financieel economisch grootste markt. Ik zie veel te veel mensen te veel producten gebruiken (of te weinig) Er is ook zoveel op de markt dat we eigenlijk niet meer weten waar we nu goed aan doen.

Dat merk ik voornamelijk tijdens mijn make-up workshops en dan ben ik heel blij dat ik even de tijd kan nemen om wat dieper in te gaan op make-up gebruik maar ook zeker huidverzorging. 

LESS IS MORE! Vandaar ook deze blog. Je heb niet zoveel nodig, als je maar het juiste pakt. En daarvoor wil ik je wat handvatten geven. 

Als je ouder wordt, verandert je huid en kan het verleidelijk zijn om steeds meer make-up te gebruiken om tekenen van veroudering te verbergen. Maar zoals ik zei; minder is meer! Zeker als het gaat om het bereiken van een frisse en jonge uitstraling, hoef je niet je hele make-up kast in te zetten. Hier zijn enkele slimme tips en producten die je helpen er op je best uit te zien zonder overboord te gaan.

1. Hydratatie is de sleutel

Voordat je aan make-up denkt, is een goed gehydrateerde huid essentieel. Gebruik een lichte, voedende dagcrème of serum dat rijk is aan hyaluronzuur om je huid te laten stralen. Dit zorgt ervoor dat je huid er voller uitziet en make-up beter blijft zitten. Vergeet niet om rondom de ogen te hydrateren!

Gebruik een serum voor je dag crème. Mijn volgorde: Gezicht reinigen met een zachte facewash, daarna laatste restjes met een lotion weghalen. Dan een serum/ oogcreme en dan de creme. Dag en nacht creme geloof ik niet in, maar wel in een creme die voor een rijpere huid is. We hebben extra stofjes nodig. 

En ook aan de binnenkant van de huid hydrateren! Drink voldoende water ;) 

2. Kies voor een lichte foundation.

In plaats van een zware, dekkende foundation, ga voor een lichte foundation  Dit zorgt voor een gelijkmatige teint zonder dat het je fijne lijntjes benadrukt. Zoek naar formules met een lichte glans om een gezonde glow te creëren, zonder dat je er glimmend uitziet.

De vloeibare foundations van UNG en Make-up studio zijn perfect voor een rijpere huid. Ze geven de huid een lichte camouflage zonder al te veel product te hoeven gebruiken. Door het met een licht vochtige blender aan te brengen mengt het product nog beter met de huid, 

Een beetje extra concealer gebruiken onder de ogen voor een frisse blik is meer een noodzaak dan een uitzondering. Breng het product alleen aan waar nodig en goed uitblenden met een vochtige beautyblender. 

3. Gebruik een blush voor een liftend effect

Een subtiele roze of perzikkleurige (GEEN bruin of bronser!) blos op je wangen geeft je een frisse en gezonde uitstraling. Breng het aan op de jukbeen van je wangen en blend het omhoog voor een lifting effect.

Je jukbeen heeft een bovenkant, een onderkant en daartussen zit het 'platte' bot dat ga je accenturen. Niet te veel onder je oog. Neem de zijkant van je oog als begin punt en ga dan in een omhooggaande beweging richting het oor! Liften die handel. Alleen omhoog bewegen. 

4. Accentueer je ogen subtiel

In plaats van donkere en zware oogmake-up, die de ogen kleiner kan laten lijken, kun je gaan voor een subtiele look. Breng een licht glanzende oogschaduw aan in neutrale tinten zoals beige, lichtbruin of taupe. Dit opent je ogen en geeft een frisse uitstraling. Een vleugje mascara om je wimpers te krullen en je ogen te liften, is vaak alles wat je nodig hebt.

Veelal lees je dat een rijpere oog geen glim mag bevatten, maar door het op de juiste plek aan te brengen met het juiste product geeft het juist een jonger, frisser effect. 

Eyeliner? Zeker ook dat kan. Vind je zwart te heftig, ga dan voor een bruin, groen of grijs. Aan de onderkant kan het ook, maar let op, zet dan tussen de wimper haartjes en niet in de waterlijn. En voor de helft is meer dan genoeg. 

5. Wenkbrauwen zijn je geheime wapen

Volle, goed verzorgde wenkbrauwen geven je gezicht meteen een lift. Misschien heb je een aantal jaar geleden iets te veel weggeplukt en groeit het niet meer... of heb je gewoon hele lichte haren. De wenkbrauw is zo belangrijk voor een frisse verzorgde uitstraling. 

Gebruik een wenkbrauwpotlood of poeder om eventuele dunne plekken in te vullen, maar houd het natuurlijk. Kam je wenkbrauwen omhoog met een transparante wenkbrauwgel voor een frisse, opwaartse look die je ogen meer laat spreken.

Een verwilderde wenkbrauw geeft een vermoeide indruk. Haal (of laat) wat haartjes onder het hoogste gedeelte van je wenkbrauw weg voor een frisse oogopslag. "Maar dat doet pijn" Weet je wat pijn doet.... het is 3 minuten of 4 seconden als je harst. Kom op zeg, dat excuus als 40 plusser gebruiken. Nee dat kan niet meer. 

Heb ook een beetje meer vertrouwen in de huidige schoonheidssalons. Kies iemand waar je je goed bij voelt en alleen weghaalt wat nodig is. Dus niet iemand die in de jaren 90 - 00 in blijven hangen ;) 

6. Frisse lippen met een vleugje kleur

Zware lippenstift kan snel te veel worden, vooral als je de neiging hebt om fijne lijntjes rondom de mond te hebben. De juiste ondertoon maakt ook een wereld van verschil. Een frisse kleur met een lippotlood voor een longlasting effect doet zoveel. 

Nude tonen, kies dan voor een beetje een rose als je een koele ondertoon heb. En als je een warme ondertoon heb is een licht oranje tint ook erg mooi. De juiste kleur kan het maken en breken. Je kan dan namelijk ook zeker een heftige kleur opdoen, als het maar de juiste ondertoon heeft. 

7. Lift alles met Make-up

Bij huidverzorging zeg ik het al; smeer alles in een omhoog gaande beweging. De gezichtsyoga had het goed. Niet te veel trekken aan je gezicht dat doet de zwaarte kracht al genoeg. Zoals eerder gezegd met de blush, in een omhooggaande beweging, En met het opmaken van de ogen: VAN BUITEN NAAR BINNEN voor een liftend effect anders trek je zo je ook weer naar beneden. Zelf met de lipliner van buiten naar binnen omhoog.

8. Een basis met maar 8 producten

Nadat je gezicht goed is gereinigd kun je make-up opbrengen, hoe verzorgde de huid hoe minder make-up er nodig is. Daarbij ben ik van mening dat je al die make-up producten die je heb, die je al jaren gebruikt gewoon de prullenbak in moeten. Waarschijnlijk is meer dan de helft over de datum en de andere helft niet het goede product. 

In mijn workshop raad ik aan een lichte basis te zetten met de juiste producten in de juiste kleur. 

  • Stap 1; gezichtsprimer met spf 
  • Stap 2; Beetje concealer op de plekken waar je het nodig heb
  • Stap 3; Foundation
  • Stap 4; Een beetje compact poeder om minder te glimmen en om de make-up te fixeren. 
  • Stap 5; Een beetje blush voor de natuurlijke gloed
  • Stap 6; Borstel de wenkbrauwen, werk bij met een browdefiner of browpowder en een gel.
  • Stap 7; Mascara
  • Stap 8; Frisse lipstick of gloss

Meer heb je niet nodig voor een snelle frisse natuurlijke make-up look. 

9. De juiste kleur is the key!

Je leest al de hele tijd over de juiste kleur, dus ja dat is een belangrijk onderdeel. Je ziet het in je kleding, in je haarkleur, het maak een verschil hoe jij je voelt en hoe je eruit ziet. Iets waar wij als 40 plussers de fout mee ingaan is dat we denken jong en fris te zijn als we kleur hebben in ons gezicht. 

Maar niets is minder waar! De vampieren hebben het juist. Hoe 'bleeker' we zijn hoe frisser. Kleuren die ervoor zorgen dat we er warmer uitzien; de meer kleur in je gezicht hebben, zorgt ervoor dat alle lijntjes en rimpeltjes en plekjes veel beter zichtbaar worden. De oranje foundation en de bronzer over het hele gezicht zijn UIT (evenals de knal blauwe mascara en eyeliner. Gooi maar weg) 

Weet je ondertoon en kies dan je kleuren! Ook dit geef ik je mee in een make-up workshop.

Less is More

Als 40-plusser kun je er fris en stralend uitzien met slechts een handvol make-up producten. Hydratatie, lichte formules en subtiele accenten zijn de sleutel tot een jonge frisse uitstraling. Laat je natuurlijke schoonheid stralen door minder te gebruiken, maar slimmer te kiezen. Je zult merken dat je met een paar eenvoudige aanpassingen een grote impact kunt maken!

Geen idee wat je net heb gelezen? Maar klinkt het logisch en wil je dit leren? Boek dan een make-up workshop, dan neem ik je in 2'5 uur mee in de wereld van make-up geschikt voor jouw gezicht en persoonlijkheid. 

Leave a comment