INTERNATIONALE VROUWENDAG - korting

Ik heb wat dat betreft een 100% vrouwen beroep. Ik ben vrouw en ik werk met vrouwen. Toen ik las dat Internationale vrouwendag weer voor de deur stond leek het mij een goed moment om daar ook even een blog over te schrijven. 


Want voor het grootste deel vind ik het geweldig dat dit er is, maar ook stoort het mij een beetje. Er is overal een dag voor. Zelfs pindakaas dag, of zoals vorige week complimentendag. Jammer dat er dit soort dagen moet zijn. Het geeft duidelijk aan dat er verschil is in de wereld, wat zeker mag benadrukt worden, maar hoe meer we er aandacht aan besteden hoe meer het lijkt alsof het probleem erger wordt. 


Als we blijven benadrukken dat er verschil is, dan zal dat het verschil niet oplossen. Huidskleur, geloof, voorkeur. Ik kijk liever naar de persoon zelf. 

In mijn (werk) leven ben ik met zoveel mensen in contact geweest. Die allemaal hun eigen verhaal hadden. Die allemaal hun littekens hebben opgelopen. Kijken naar de persoon! Dat probeer ik ook heel hard aan mijn kinderen mee te geven. Of je nu een jongen of meisje ben. Of je nu laat vaccineren of niet. Of je nu op jongens of meiden valt. Je mag worden wat je wil en zijn wie je bent. Als je maar goed bent. 


Bijna een jaar geleden heb ik een onwijs mooi gesprek gehad met een bruid, haar aanstaande partner is geboren als man. Ze zijn ook getrouwd als man en vrouw. Maar nu na 12 jaar huwelijk gingen ze hun gelofte hernieuwen als vrouw en vrouw. 

We hebben het toen ook even gehad over het LTQB A B C D E F G- je weet wel community. En ze vertelde mij dat daar ook nog een 123 verschillende categorieën in zijn. 


Dan ben je ‘anders’ en wil ‘uniek’ zijn (hallo millennium opvoeding) en dan wil je ook je eigen hokje hebben, maar je wilt niet gelabeld worden. 

O my…. Daar snap ik dan ook geen reet van. Maar goed. Prima dat jij in een hokje zonder label wil gaan zitten. Als jij je daar goed in voelt en je doet niemand kwaad of pijn. Dan is daar helemaal niets mis mee. Is het een fase of een levenswijze. Maakt ook niet uit. Soms moet je wat proberen om er achter te komen of het wel of niet bij je past.

In mijn opvoeding probeer ik dat ook te doen, door de kinderen te vertellen dat je anders mag zijn maar dat een ander dat dus ook mag zijn! Dat hoef je niet leuk te vinden maar we gaan er niet iemand om pesten. Je hoeft echt niet met iedereen vrienden te zijn maar een beetje geduld en respect kan geen kwaad. 

Behandel een ander zoals jezelf behandeld wilt worden. Wat je geeft krijg je terug!! Carma!


Ik probeer te kijken naar de persoon die voor mij staat. Mag ik je even mooier laten voelen? Perfect, dan maakt hij mij niets uit of je man of vrouw bent. Verkleed gaat als hond of een bepaalde geloofsovertuiging heb. Kun je lachen om mijn grapjes. Vind je het fijn je verhaal met mij te delen. Jeeeehhh dat vind ik helemaal leuk. 

Ik denk dat ik redelijk mensenkennis heb, maar ook ik wordt nog steeds wel eens bedrogen. Maar dat heeft mijn vertrouwen in de mens niet opgegeven. Soms een beetje beschadigd. Heej maar van vallen leer je opstaan en lopen. Je kunt niet alles over een kam scheren omdat er 1 rotte appel in zit die roept dat het anders en beter moet (Poetin, Hitler….)


De vrouwen waarmee ik mag werken hebben stuk voor stuk een plekje in mijn hart veroverd. Elke vrouw is mooi en sterk.. Moeten we dat ook in hokjes gaan plaatsen. Hoe kun je kracht, sterkte in een persoon meten? Hoe kun je verdriet en pijn in categorieën zetten. De ene is een maand overstuur omdat de kat is overleden en een ander is een maand van slag omdat ze beide ouders in een week tijd is verloren. Hoe kun je iemands struggles dan in een categorie zetten.

Ik heb daar wel mijn meningen over en vooroordelen afgaande van wat ik zelf allemaal heb meegemaakt maar dat is prima. Je mag een mening hebben en vooroordelen hebben we allemaal maar door erover te praten en niet gelijk een oorlog over te beginnen omdat iemand anders naar je heb gekeken..


Ik ben een westerse vrouw. Ik heb hier in Nederland al een fluwelen kussen ook al vinden genoeg vrouwen van niet. Maar kijk eens naar andere landen.
Een bruid van mij had tijdens de proefsessie twee vriendinnen mee die opgevoed zijn in Nederland maar wel onder het geloof van hun ouders ‘thuisland’ 

Knappe meiden, met een studie (onderwijs, rechten) die gewoon weten dat als ze een partner vinden, die wordt goedgekeurd… Thuis komen te zitten omdat dat dan hun plek is. Ze vertelde dat er een vriendin uit het huwelijk wilde maar omdat ze niets had, geen baan, geen inkomen en verstoten zal worden door familie. 

Dat vind ik een recht waarbij we dan even op Internationale vrouwendag stil mogen staan. Het recht dat een vrouw heeft om afhankelijk te zijn. 


Het geneuzel dat vrouwen ook banen aan de top moeten hebben…. pfff vroeger, mocht je niet eens een foto bij een CV hebben. Zullen we dan ook gewoon de naam weghalen. 

Dan kan een CV worden beoordeeld op WAT ze kunnen en niet WIE ze zijn. 

Vrouwen op de vrachtwagen, prachtig programma en als je dan merkt hoe gewoon er wordt gereageerd op de dames die uitstappen. Waarom omdat ze ook de humor hebben van de ‘mannenwereld’ omdat ze dat LEUK vinden.

  

Dat blijkt ook uit de programma's waarbij mensen van beroep wisselen. Meisjes meisjes die hun handen vuil moeten maken. Als ze dat leuk had gevonden had ze het wel gedaan. En andersom net zo. Top als je er achterkomt dat je het wel leuk vind of juist zeker weer dat dit het niet is. Dat je die optie heb gekregen! Dat je de keuze mag maken.


Dat vrouwen en kinderen vluchten uit een oorlogsgebied, dat de mannen achterblijven om te vechten. Dat snap ik niet, we leven niet meer op de Titanic. Laat mensen zelf de keuze maken. Vrouwen mogen ook vechten en mannen mogen ook veiligheid kiezen. 


Dat is dus ook een dingetje waar ik dan even bij stil sta dat je ongeacht sekse of geloof een kans krijgt om te bedenken of dit wat is. 

En als dat andere mensen onzeker maakt, omdat ze opeens moeten luisteren naar iemand die jonger is, of van een ander geslacht. Dat is hun probleem. Dan maken we ook een dag voor die mensen. Geen idee hoe we die dag noemen als iemand een idee heeft laat maar weten. 


En dan nog, hoe kun je een bepaalde percentage vrouwen aan de top hebben (willen) staan. WIj vrouwen moeten al zoveel omdat we hebben gestreden voor alle rechten die we nu hebben. Dat mogen we ook wel vieren eigenlijk, wat we al hebben bereikt, wat voor een verschil er al is gemaakt! 

Moeder zijn en werken. maar wel beide fulltime. Het huishouden op orde en een geweldig sociaal leven. En er natuurlijk fantastisch uitzien. Is dat wat er nodig is om je sterke stoere vrouw te voelen. 

De druk…. moeder zijn vind ik al een fulltime baan, want in de huidige maatschappij wordt ik ook wel geacht de kinderen goed op te voeden. Normen en waarden, alle vragen beantwoorden die ze hebben. Door dat grensoverschrijdingen geweld werd er gewoon gezegd dat ik mijn jongens moest opvoeden om netje te doen tegen de vrouwen. 


Wacht ff. 


Zullen we de meiden ook gewoon wat beter in hun schoenen zetten door op te komen voor zichzelf. Nogmaals een rotte appel betekent dat alles en iedereen zo is. Ik vertel mijn jongens al vanaf geboorte af aan dat de enige die naar hun piemel mag kijken ik of papa is, of als we erbij zijn. Snoepjes neem je niet aan van vreemde en van je afbijten mag, als je maar nooit als eerste slaat ;) 


Aanpassen, zullen we ons ook gewoon eens een beetje leren aanpassen. Kledingvoorschriften in bedrijven, voor hem en haar. Nou meneer de directeur dat mag wel een beetje minder zwart/ wit, maar zullen we stoppen met het afplakken van piercings of tatoeages want je beste medewerker is aan de buitenkant misschien wat ‘anders’ maar het werk WAT ze doet is fenomenaal. Maakt het dan uit hoe je klant over het uiterlijk denkt. Nee toch… Dat je dan wil dat de kleding wel netjes en verzorgt is (heel, dus geen hippe gaten in de broeken enzo) prima. Kijk dat het aanpassen, compromise, net als een huwelijk…..


Maar goed ik heb het idee dat ik een beetje van de hoofdweg af ben.

Voordat ik aan deze blog begon heb ik even wikipedia gebruikt om Internationale vrouwendag de betekenis goed te hebben. Dit stond er: 


Internationale Vrouwendag staat elk jaar op 8 maart in het teken van strijdbaarheid en het gevoel van solidariteit van vrouwen overal ter wereld, meestal aan de hand van een specifiek thema. Internationale Vrouwendag is in de twintigste eeuw ontstaan doordat vrouwen opkwamen voor hun rechten, onder andere op het gebied van arbeid en vrouwenkiesrecht. In 1911 werd de Vrouwendag internationaal voor het eerst gevierd, in 1912 voor het eerst in Nederland.


In Nederland viert een grote verscheidenheid aan vrouwengroepen en vrouwenorganisaties 8 maart op veel verschillende manieren. Het doel is aandacht te vragen voor thema's zoals economische zelfstandigheid, empowerment, seksueel geweld, zorg en arbeid, discriminatie en racisme.


Oke, oke, maar geld dat niet gewoon voor elk persoon…. 


Dus ik google: Internationale Mensenrechtendag…. En die bestaat whahahaah dus…. En ook die hebben we nogmaals uitgespit om alle onderwerpen die daarover zijn ook nog een aparte dag hebben. 


Noem mij een hork, maar waarom. 

Je maakt het probleem zelf zoveel groter dan het is. 

Geen plaatjes meer op wc deuren. Ik heb daar werkelijk nog nooit naar gekeken. Ik heb zelfs een keer op een urinoir geplast. Ik keek gewoon welke rij er het kortst was. En dan ging ik plassen…


Dat het in andere culturen nog echt wel heel erg gesteld is wil ik niet bagatelliseren. En dat ze dan de ‘traditie’ in het o zo vrije nederland ongestraft door kunnen zetten vind ik ook echt niet oke! Dat er wereldwijd programma zijn om vrouwen onafhankelijk te maken juich ik toe! Zelfstandigheid, eerst voor jezelf zorgen. Net als in het vliegtuig, eerst jezelf zuurstof geven en dan de rest. (behalve seriemoordenaars die krijgen geen zuurstof ;)) Voordat ik deze blog begon had ik nog een leuke actie bedacht: alle vrouwen 10% korting. Maar dat ga ik nu niet meer doen. 

Nee ik geef iedereen deze dag 10% korting op alle producten van de make-up studio en Tyro.

Man of vrouw, Jongen, Meisje, Genderneutraal Jong, oud. Groot, klein. Miljonair of Uitkering. Man die zich identificeert als vrouw of een vrouw die zich definieert als dolfijn. Wil je carrière maken of de gelukkige huisvrouw.

I DON’T CARE. BE YOU, DO YOU! 

You are beautiful, let me make you shine! 

Liefs Cynthia!


En onthou, hier in Nederland lijkt het misschien slecht, maar we hebben het echt zo slecht nog niet. 

KORTINGSCODE Geldig op 8 maart 2022 IWDAYMAKEUP2022

Leave a comment