HOW TO: Zitten in je trouwjurk

Hoe zit de jurk? Is een veel gestelde vraag. Daar bedoelen we misschien niet hetzelfde mee, maar in dit geval nemen we het letterlijk.

Er komt namelijk een moment dat je moet gaat zitten in je trouwjurk. Misschien sneller dan je denkt. Om bijvoorbeeld je schoenen nog even aan doen. (het advies is eerst schoenen dan aankleden, maar goed. Door de stress kan dit wel eens anders lopen) Maar ook bijvoorbeeld omdat je nog even moet wachten.

Maar je moet ook zitten in een auto. Zoals ik thuis altijd roep: Eten doen we zittend, we zijn geen dieren ;) Dus ja, lunch diner. Even de voetjes omhoog na een lange wandeling. En laten we ook niet de ceremonie vergeten. Dat is zeker wel even een zit. 

Zitten hoort er dus bij.

Geen probleem. In elke bruidsjurk kan worden gezeten. Zeker dus ook even testen tijdens een passessie. Zo heb ik model Isabelle even voor de camera gezet om het te demonstreren. Klik hier om te kijken. https://www.instagram.com/letsshinebruidsmode/reel/CZQ-THcILcC/?utm_medium=copy_link

Zitten in je trouwjurk. Bruidsmode Naaldwijk Westland Delft Rijswijk Zuid Holland Trouwtip Trouwblog voor bruiden

(ze draagt een jurk van Victroia & Vincent - Jenny) Ik zal de stappen ook even voor je uitschrijven:


Stap 1: Benader het object. In het filmpje: How to lopen in een trouwjurk kun je zien hoe je dit het beste kan doen. 

Stap 2: draai je kont naar de stoel. Voor de juiste draai verwijs ik ook weer graag even naar de tip: how to lopen in je trouwjurk (stap 4) Het voelt misschien wat overdreven, maar je gaat het comfortabelst zitten als je echt goed “voor” de stoel gaat staan. Door dat met een draai te doen komt de sleep ook gelijk naar je te liggen. 

(de sleep heeft ook een lus. Deze kun je om je vinger of pols doen om het wat makkelijker te maken, maar als je naar het altaar loopt gebruik je dit niet!)

Stap 3: In geval van een lange sluier, dit is ook belangrijk voor als je in de auto gaat zitten! Doe de sluier over je onderarm, als een handtas. Als je namelijk op je sluier gaat zitten kan deze je hoofd naar achter trekken en in het ergste geval uit je kapsel komen. 

Stap 4: Til de jurk iets op. Zeg maar een beetje alsof je je broek even omhoog hijst, maar dan meisjesachtig. De rok kun je dan het beste op broekzak hoogte even vastpakken.  Hierdoor krijg je iets meer speling in de jurk rondom je buik en trek je de jurk niet naar beneden als je gaat zitten. En dan kun je rustig gaan zitten.


Wist je dat: De rugleuning van de stoel voor de sier is. We zitten recht, net als in de film Titanic en niet onderuit gezakt alsof we thuis zijn. 


Stap 5: Kruis de enkels en niet de bovenbenen. Een beetje old school etiquette mag best zo nu en dan. Sowieso is mij afgeleerd met je benen gekruist te zitten want dat is slecht voor de doorbloeding. We zijn ook geen boer of thuis dus mevrouw wijdbeens mag niet komen. Voeten naast elkaar of ladylike de enkels kruisen.


De jurk kan stylish worden neergelegd door je jurk buddy. Mooi voor de foto even de sleep netjes en de sluier over de armleuning. Tada. Dat is hoe je gaat zitten in een trouwjurk. 


Veel succes

Liefs Cynthia, 

Leave a comment