HOW TO: SLEEP GOED LEGGEN

Toch wel behoorlijk wat trouwjurken hebben een sleep. De ene een halve meter en de andere 3 meter ;) Het geeft een beetje angst. Bang dat iemand erop gaat staan of jij zelf. Maar gelukkig als je de jurk aan heb, valt het allemaal mee. 


De sleep komt met een draag lus. Een die om je vinger kan of om je pols. Dit zie je vaak met wat kleinere sleepjes. Dat maakt het lopen en dansen een stuk makkelijker. Je pakt het op en loopt weg. De grotere volle slepen worden vaak door de coupeuse voorzien van een ophang lusje voor het dansen. 


Maar als je de sleep dan loslaat dan valt deze niet altijd in een keer goed. Daar hebben we een sleep buddy voor! Ofwel degene die de sleep goed zal leggen voor een foto of voor de ceremonie. Het is niet lastig. Maar moet wel gebeuren wat het ziet er dan gewoon net even mooier uit!


In dit filmpje laat ik in een paar stappen zien hoe je dit het beste kan doen. Het is als het uitkloppen van een kleed of beddengoed. Tenminste zo is het mij geleerd als de dekbedden even buiten uitgeklopt moesten worden. 


Even de stappen op een rijtje:

  • Stap 1: Pak twee punten van de jurk: Wat lastig is omdat het rond is en dus geen hoeken, maar je snapt het wel hoop ik. 
  • Stap 2 ; Trek de sleep iets naar je toe, of doe een stap naar achter zodat de sleep goed onder de jurk vandaan komt
  • Stap 3 : Doe de twee punten naar elkaar toe
  • Stap 4 : Trek met kracht de punten van elkaar zodat de lucht onder de sleep kan komen en zo een beetje op pof. Doe dit zo laag mogelijk, als je te hoog gaat staan ‘kloppen’ dan zien we meer van de onderjurk dan we willen.
  • Stap 5 : Laat los en de sleep valt in een natuurlijke flow op de grond. Indien nodig herhaal! 

Even oefenen! Zeker, tijdens een passessie maar kan ook op de dag zelf. 

Veel succes. Liefs Cynthia

Leave a comment