HOW TO: Plassen in je trouwjurk

Ik drink gewoon de hele dag niets meer.

Zou een katheter een oplossing zijn?

Beide hele goede argumenten als we het hebben over: hoe ga je naar de wc op je trouwdag in je bruidsjurk. 

Maar zijn niet echt de oplossingen. 

Ik weet uit ervaring dat een katheter niet echt een pretje is. En niet drinken, dat is het recept voor hoofdpijn en vermoeidheid of wel een chagrijnige bruid na een paar uur. 

Dus nee, geen optie. 

Nu zijn er genoeg handige trucjes te vinden. De bekendste is de Ikea tas. Even een beetje verknippen en je kan er zo instappen en dan plassen. Daar is ook een ‘professionele versie van. Maar wat mij betreft allemaal niet nodig.

Het is wel handig om een wc buddy aan te stellen. Ik heb de eer gehad dit voor meerdere bruiden te zijn! Wat een feest. Je echt het was heel erg gezellig. Heel wat gelachen. 

Je zou het alleen kunnen maar het is net even makkelijker als iemand even wat aan kan geven zoals een wc papiertje. Of even de sleep vasthouden, of na dat je klaar bent even de jurk weer netjes te doen. Voorals als je veel tulle lagen heb is dat niet verkeerd. 

Ik heb een filmpje gemaakt waarbij ik je twee versie laat zien hoe je het beste kan plassen. En als ik het kan, kan iedereen het! In beide versies is het belangrijkste element: De onderrok. Niet elke jurk heeft een losse onderrok/ hoepelrok eronder zitten. Maar elke jurk heeft een laatste laag! Als je een hoepel heb dan is het passen helemaal een eitje. Maar ook als je die dus niet heb is het mogelijk. 

Naar de wc gaan in je trouwjurk is leuk. Pret op het toilet. Plassen met je bruidsjurk Naaldwijk Westland Zuid Holland

Check hier het filmpje. Ik schrijf ook even de 5 stappen uit:

Versie 1: De achterste voren versie.

Stap 1: Zoek je onderrok. (ofwel de laatste laag van je jurk als je geen hoepelrok heb.

Stap 2: Doe zoveel mogelijk van de jurk in je rok. Ik gebruik de lus van de sleep om mijn pols om de sleep bij mij te houden. Hiervoor kun je ook je buddy inzetten. 

Stap 3: Doe je onderbroek uit. Wat zeg je nu, ja als je achterstevoren om de pot gaat dan moet even je onderbroek uit, anders werkt het niet. Ik laat hem om een been zitten zodat ik het broekje weer makkelijk kan vinden. Helemaal uitdoen kan ook. 


Wist je dat: In geval met jarretels dit de reden is dat de jarretels eerst aan je kousen moeten en dan pas je onderbroek aan moet. Anders moet je eerst de bandjes losmaken en dan slip uit en dan weer aan en dan weer vast. In die tijd kan ik al weer een glas wijn op hebben. Wil je perse jarretels onder je trouwjurk houd hier dan rekening mee! 


Stap 4: Ga achterstevoren op de wc zitten en doe je ding!

Stap 5: Handjes wassen, alles weer goed doen en klaar is ze! 


Versie 2: De Normale manier

Stap 1: Zoek je onderrok. (ofwel de laatste laag van je jurk als je geen hoepelrok heb.

Stap 2: Doe zoveel mogelijk van de jurk in je rok. Ik gebruik de lus van de sleep om mijn pols om de sleep bij mij te houden. Hiervoor kun je ook je buddy inzetten. 

(ja inderdaad even copy past ;)

Stap 3: Benader de wc, ik doe dat misschien op een wat aparte manier zo naar achter lopen. Kijk maar even wat het beste voor je werkt. Broekje naar beneden. En lekker gaan zitten.

Stap 4: Doe je ding


Wist je dat: Je gewoon ongesteld kan zijn op je trouwdag. Je wilt het misschien niet. Neemt misschien speciale pillen ervoor of slik de pil door. Maar misschien hebben jullie een kinderwens en was je juist net gestopt. Don’t Stress! Je kan ook gewoon tampon/ maandverband wisselen. De jurk goed in de onderrok stoppen en je buddy even de hoepel laten vasthouden zodat jij je ding kan doen. Verlegen. Lieve schat, ik ben vriendin, zus en moeder. Ik heb alles al gezien. 


Stap 5: Alles weer recht en schoon. Mooi back to the party!!! 


Beetje gerustgesteld?! Fijn. Dus doe mij alsjeblieft een plezier. Blijf gewoon drinken die dag want dat is beter voor je gezondheid. 

Nog een belangrijke tip. Let ook op met corrigerend ondergoed. Dat zit vaak hoog. En voordat je dat een keer naar beneden heb gewerkt evt in combinatie met een lijfje met baleinen ed. DRA MA. Ga voor het gemak en comfort! Kies een jurk waar je niet eerst in huishoudfolie moet worden gerold om je mooier te voelen.

Nog een tip! Check bij het bezoeken van jullie trouwlocaties ed hoe de groot de toiletten zijn. Hebben ze invalide wc's? Beter! Hoe groter, hoe beter. En anders kun je jezelf erop voorbereiden dat het krap wordt.

Liefs Cynthia.

Plassen in je trouwjurk 5 stappen hoe je naar de wc gaat in je bruidsjurk. Naaldwijk Trouwblog Westland Zuid Holland

Leave a comment