HOW TO: Lopen in een trouwjurk

Je ziet jezelf al struikelen en stuntelt naar het altaar lopen. Als je de jurken al ziet op plaatjes of in het rek vraag je wellicht als eerst af: Hoe loop je in zo een ding.

Ik moet er altijd hartelijk om lachen. Vooral als we het over een extreem prinsessen model hebben of juist een super strakke trouwjurk. 

Als je een pasmodel aan heb dan is de trouwjurk vaak te lang. Is het even lastig om er in te lopen. 

Gelukkig komt dit allemaal goed. Want we jouw droom bruidsjurk wordt op jouw lengte gemaakt. En dat is: Als je recht staat, met je trouwschoenen aan dan moet de jurk “net niet” de grond raken. Als je bij de coupeuse bent dan zal ze dat ook zeggen. Ze speld de jurk dan op de juiste lengte af en moet je een stukje lopen. Je merkt dan dat je opeens een stuk makkelijker en zelfverzekerde loopt. 

Dus echt het komt goed!!

Met mijn vast trouwjurken model Isabelle heb ik een filmpje voor je gemaakt hoe je het mooiste loopt:

Bekijk het hier! https://www.instagram.com/reel/CZOXThOIQJX/?utm_medium=copy_link 

Hoe loop je in je trouwjurk. In je bruidsjurk lopen in 5 stappen! Bekijk het filmpje. Bruidsmode Naaldwijk Westland Delft Zoetermeer


Ik zal de stappen ook even voor je uitschrijven.


Stap 1: Sta rechtop. (Isabel draagt de trouwjurk van Victoria en Vincent - Jenny. De jurk is niet op haar maat ;) 

Stap 2: Til de jurk iets op. Pak de jurk op hoogte van je ‘broekzakken’ als de jurk te langs is en je loopt gewoon op de grond. Dan zorg je ervoor dat je niet op de voorkant van je jurk gaat staan. Moet je een trap op of af. Pak dan de rok op ter hoogte van je bovenbenen en til deze iets op. Dan kun je veilig een trap beklimmen. Naar beneden: Met 1 hand de rok van je jurk beetje omhoog doen en met de andere hand de leuning vasthouden.

De sleep. Die volgt wel ;) 

Stap 3: Neem kleine stapjes. Als je net zo een snel loper als ik ben, (ik heb zo een hekel aan mensen die niet doorlopen. Heb ik altijd haast vraag je, nee dat niet maar ik hoef er niet langer over te doen dan nodig) dan moet je er op letten dat je niet te grote stappen zet. Want zelfs als je jurk dan op de juiste lengte is kun je toch op de voorkant gaan staan.

Stap 4: Omdraaien in een jurk: Gebruik je kont! Je zet een stap en gooit daarna je billen naar links of rechts ligt eraan welke kant je voorkeur heeft. Door het gebruik van je kont gaat de achterkant van de jurk, ook wel de sleep genoemd, netjes om je heen en heb je er geen last van. 


Wist je dat: Alle jurken een lus hebben aan de binnenkant van de sleep. Deze kun je om je vinger doen of om je pols. Handig als je aan het dansen bent of door het bos loopt, of als je tijdens de fotoshoot aan het wandelen bent. 


Stap 5: Loopt NIET naar zomaar naar achter met je trouwjurk. Dan sta je 9 van de 10 keer op de binnenkant van je sleep en dat is niet goed. Teruglopen? Dan moet je dus eerst draaien zoals aangegeven in stap 4. 

Bedenk dat je een vrachtwagen bent en ruimte nodig heb. Jij hebt de bruidsjurk aan, mensen gaan echt wel voor je opzij. Dat is de magie van een zo een jurk!


Liefs Cynthia

Leave a comment