Hoeveel kost een trouwjurk.

Gemiddeld gaven we in 2021 1700,00 uit aan een trouwjurk. Dit kan dus goedkoper omdat de jurk was geleend en dus nul euro was. Maar het kon dus ook een jurk zijn die 40.000 euro kosten. Dat gemiddelde, daar hou ik wel van. Daarom heb ik heel bewust gekozen om deze prijsklasse aan te houden voor hetgeen wat ik aanbied.


De say yes to the dress afleveringen waarbij budgetten er niet zijn en je ook een auto kan kopen voor dat geld, of eigenlijk een veel groter feest kan geven met kwaliteit eten en drinken. Het is maar net wat je het zelf waard vind. 


Maar waarom is de ene trouwjurk zoveel goedkoper of duurder dan een ander. Dan heeft allemaal te maken met de kwaliteit van de stoffen, de kwantiteit waarin het wordt gemaakt. In welk land het wordt geproduceerd en wie (of wat) het produceert.

Ja bruidsmode heb je ook in massaproductie. Daardoor kunnen de prijzen lager blijven. De merken die dit aanbieden gaan voor hoeveelheid boven op kwaliteit. Stoffen zijn dunner. Kraaltjes glimmen minder. 

Kinderhandjes in sweatshops jazeker het is realiteit. Dus dan heb je een voordelige trouwjurk, maar dan moet je je niet afvragen hoe het is gemaakt en er niet raar van opkijken als je iemand anders er ook in ziet,


De duurdere trouwjurken, uniek, one of kind. Ontworpen door een beroemde ontwerper. Elke teken streek, knip en kraal is met de hand gezet, door ervaren goed betaalde coupeuses. De beste en mooiste stoffen, wellicht ook zelf ontworpen en gemaakt. De tijd, liefde en aandacht wat er aan wordt besteed. Het is een kunst. De tijd… dat wordt ook door berekend en dus is een jurk waar 100 uur aan wordt gewerkt door 4 mensen duurder dan een jurk die binnen een uur door de machine ingepakt in een doos zit. 


Het is net als alle producten in de wereld. Duurzaamheid speelt daarin ook een steeds grotere rol.

En ik vind het daarom belangrijk dat ik ook weet hoe de merken die handel ermee omgaan. Wie zit er achter het bedrijf. Heb ik direct te maken met de ontwerper of zitten er eerst nog vertegenwoordigers tussen. Biedt het bedrijf een merk of verschillende merken. Ofwel ik wil graag weten wie en wat waar zodat ik de liefde en de passie ook kan voelen. Ik zocht een goede kwaliteit voor een goede prijs. Geen duizend in een dozijn, geen merken die overal te krijgen zijn. Maar ook niet zo uniek dat het een jaar duurt voordat de jurk er is. 

Net als in een relatie zocht ik de perfecte compromis. Dan maar iets meer betalen voor een jurk gemaakt in Europa, dan minder voor een jurk uit Bangladesh. Geen vertegenwoordiger die alleen maar zijn geld verdient door het wegzetten van zijn handel, maar iemand die echt met liefde voor het werk en het bedrijf wil werken.. Die voor 100% achter de filosofie staat van het bedrijf. 


Ja het inkopen van bruidsmode is dan een uitdaging, maar net als jij wil ik tevreden zijn en wil ik dat het perfect is. En dat moet ik ook voelen, zodat jij dat ook kan voelen. Er zit zoveel verschil tussen de stoffen en hoe een model valt. 


Dus wat kost een trouwjurk?

Bij mij in de winkel heb ik de gemiddelde prijs als maximale prijs neergezet. 1700 euro max. Tussen de 1000 en 1700 heb je dan een geweldig mooie, duurzaam gefabriceerde, unieke trouwjurk. Maar nu weet je ook dat als dat nog steeds te hoog is voor je budget er zeker andere mogelijkheden zijn. Voor een dubbeltje op de eerste rij willen zitten is wel echt een uitdaging. Maar het is jouw budget, dus jij mag kiezen. 


Stel voor jezelf ook gewoon een budget vast aan een jurk en vraag of we daar bij kunnen blijven. Want voor je het weet sta je in een jurk het dubbele van je budget, nou dat is dan wel even slikken. Maar als dat het jou waard is. Het gevoel wat die jurk jouw geeft, kun je daar een bedrag aan vastzetten. Hoe is die reclame ook al weer, alles is betaalbaar voor de rest mastercard ;)

Liefs Cynthia

Kosten Trouwjurk Naaldwijk Westland Bruidsmode

Leave a comment