Hoe verloopt een proefsessie afspraak:

Je gaat trouwen en gaat op zoek naar een bruidsstylist om je haar en make-up te doen op je trouwdag. Om niet voor verrassingen komen te staan en om te zorgen dat je ontspannen de dag begint is een proefsessie een aanrader! 

Een proefsessie is niets anders dan een test, voor je haar en make-up. Dus laat ik eens vertellen hoe ik een proefsessie doe.

Als ik een proef inplan dan zeg ik erbij dat we zo een 2,5 uur bezig zijn. En ja, je mag zeker iemand meenemen altijd gezellig. Dus we plannen een dag/ tijdstip in waarop we allemaal kunnen. 

De dag voor de afspraak: Handig om zelf even na te gaan hoe visueel je bent ingesteld. Het is natuurlijk leuk om een proef te plannen en daarna nog een doorpas te doen met je jurk om zo gelijk te zien hoe het er allemaal uit komt te zien. Als dat niet kan en je wilt een zo compleet mogelijk beeld te krijgen kun je een aantal dingen meenemen naar de proef.

(de proefsessie vindt namelijk plaats bij mij in de winkel/ salon in Naaldwijk en op de dag zelf sta ik bij je op locatie) 

  • Foto van je trouwjurk
  • Inspiratieplaatjes voor haar en make-up
  • Moodboard van je trouwdag
  • Globale dagindeling
  • Shirtje in de kleur en wellicht ook vorm van je trouwjurk
  • Accessoires; sieraden 

Moodboard voor je bruiloft!

(dit is hoe je een moodboard maakt, old school!!!! Love IT. Maar via Pinterest zal ik er ook naar kijken.)

Heb je geen idee wat je wilt of twijfel je? Geen zorgen. Ik adviseer je graag. Daar moet ik wel even voor waarschuwen: klant is koning, maar ik overtuig je graag het geen te doen wat het mooiste bij je zal passen ;) Ik doe niet zomaar wat, ik zal het toelichten en als ik je dan kan overtuigen mijn visie over te nemen dan is dat een winst voor mij. Voel je je daar toch niet jezelf bij, vooruit dan maar dan luister ik naar jou!

Mocht je nog geen accessoires hebben of twijfelen over bepaalde items neem mee! Voordeel van bij mij in de winkel zijn is dat ik ook diverse bruids haaraccessoires heb, haarspelden en sluiers. We kunnen dus altijd het een en ander proberen. Ook hebben ik wat witte tops die ik voor je kan houden om een goed beeld te krijgen hoe het bij je neklijn staat. 

De dag van de proef: Kom je gezellig binnen! We beginnen eerst even met wat te drinken en dan kletsen we over je aankomende trouwdag. Ik wil alles weten! Zelf heb ik een formulier waar ik de belangrijkste dingen op noteer. Om zo een compleet mogelijk beeld te krijgen van jullie trouwdag en om je styling in balans te kunnen brengen met de jurk, thema en wat je wensen zijn en heel belangrijk wat je zelf gewend bent aan make-up.

Moet je opgemaakt komen? Dat mag als je wil laten zien wat je eigen routine is. Maar je mag ook met een gereinigd gezicht komen.

Je haar graag schoon en droog. Als je in de avond een sessie heb dan is het niet erg als het een dag vies is. Als ik er maar geen vogelnesten uit hoeft te halen of door de vettigheid moet kammen. Ik ben niet snel ergens vies van, maar dan moet ik al mijn spullen extra reinigen.

Hoe kan het zijn dat je al weet wat ik wil en nodig heb in een klein gesprekje van 10 minuten aan een tafel. Ervaring! Ik weet het al als je komt binnen lopen. Ook heb ik zelf een bepaalde stijl waarop bruiden afkomen.

Dan gaan we naar het hands on gedeelte. Ik zet je neer op een stoel, die staat bij een spiegel maar ik zet je nooit voor een spiegel!! Dit doe ik al jaren en ik zal niet anders doen. Je zit stiller en je ziet bepaalde momenten niet. Wellicht kun je het gevoel dat je bij de kapper zit en ze begint met knippen en je zo iets heb van, nee ik zei toch een cm, wat je nu knipt is 10…. nou dat willen we voorkomen. Daarom zet ik je niet voor een spiegel. 

Dan zit je op een stoel en ga ik beginnen met je haar. Ik begin met het krullen, afhankelijk van de stijl kies ik de buisdikte van de krultang en ga ik mijn ding doen. Als de krullen erin zitten dan zet ik je op een kruk voor de make-up. De krullen kunnen dan even afkoelen. 

Terwijl ik je opmaak zit je nog steeds niet voor een spiegel, maar ik vertel wat ik doen! 

Daarna ga ik weer terug naar je haar en als ik tevreden ben dan, dan mag je in de spiegel kijken. Vanaf dat punt kunnen we gaan ‘fine tunen’ Meer make-up, meer plukjes los. Toch een ander kleurtje lipstick. 

Als we allebei tevreden zijn dan maak ik foto's en schrijf ik alles op het formulier. De kleuren die ik heb gebruikt en waar ik ze heb gebruikt. Hetzelfde doe ik voor het haar. 

En natuurlijk maak ik ook met jouw telefoon ook foto’s.

We bespreken de starttijd af voor de trouwdag. En dan is het klaar. Krabbeltje erop! en wachten. 

Dus ja, daarom duurt een afspraak wel 2,5 uur zodat ik op de dag zelf maar 1,5 uur nodig heb! Vragen? Ik hoor het graag. 


Liefs Cynthia

Leave a comment