Hoe hou je je bruidsboeket vast?

90% van de bruiden kiest voor een trouwboeket. Een trouwboeket is ook echt iets moois en dat willen we graag laten zien. Maar het mag niet de jurk overschaduwen want dat trouwen voor de liefde is een leuk idee, maar uiteindelijk gaat de dag eigenlijk alleen over je trouwjurk. En als we daar de hele dag een soort van bloemen struik voor houden vind ik doodzonde. Dus hierbij wat tips hoe je het beste met je boeket kan lopen zodat het een geheel wordt en niet dat het dingen in de schaduw zet.

Bruidsboeket bij de trouwjurk. Hou rekening met de grote van het trouwboeket ten opzichte van de bruidsjurk

( je kunt door het boeket lastig de top van de jurk zien, zonde!!)

Het boeket houden we laag!

Niet voor de borst want dan zien we de bovenkant van de jurk niet en dan ijkt het op raar borsthaar. Ook niet te laag want dan lijkt het net alsof we een bloemige floef hebben, dat is raar. Dus als je de bloemen perse voor je wilt houden dan voor de navel!

Of los in een hand langs je lichaam. 

Hou je bruidsboeket netjes aan de zijkant van je, net als een tas

(zo zie je veel meer van de jurk en het boeket komt ook veel beter naar voren!) 

Het boeket is een van de meest vergeten dingen op de dag, want wie is er nu gewend om de hele dag met een boeket te lopen… Dus die krijgen we van onze aanstaande, onder de noemer: zo schat hier zijn je bloemen nu kun je nooit meer zeggen dat je nooit geen bloemen van mij heb gehad. En na de ooo en aahaha geven we het boeket aan iemand anders want, drinken, plassen, kinderen, handen geven….

Die wordt op een tafel gelegd en dan gaat iedereen weg. 

Ceremonie: euh waar zijn de bloemen?

Nog in de trouwauto, nog in het hotel, op de keukentafel…. Het is ongelofelijk wat er met die dingen gebeurt behalve wat er mee moet gebeuren.


Gooi je dan een boeket ook weg. Dat mag, vind je het zonde, bedenk dan wat je er wel mee doen. Wil je het laten drogen, laten inlijsten. Met epoxi laten behandelen. Of op een rustplek neerleggen van een dierbare. Nee zit er niets voor je bij dan gooi je dat boeket toch gewoon tussen de mensen. Ben jij er van af! 


Waarom gooien we met een boeket?

Nou van een bruiloft komt een bruiloft. Dus alle ongetrouwde vrouwen bij elkaar om het boeket te vangen. Degene die het boeket vangt is de volgende bruid.

En dan, met wie trouwen we dan, nou onder de trouwjurk draag je een kousenband, Wat zeg je, ja een kousenband, dat vind je leuk en sexy.

Nou je man gaat savonds met zijn hoofd onder je trouwjurk om vervolgens met zijn tanden de kousenband onder de trouwjurk vandaan te halen.

Waarom? Zou het niet weten, ik denk dat het gewoon als een soort piepshow is bedoeld. Even een voorproefje voor de huwelijksnacht. Aangezien we allemaal als maagd het huwelijk in gaan….

Maar goed dan heeft de man de kous tussen de tanden en die schiet hij tussen alle ongetrouwde mannen. 


En zo is het volgende bruidspaar bepaald. Wat leuk he! 

Hoe kies je het juiste trouwboeket?

Laat je informeren door de professional. Er wordt rekening gehouden met een thema of sfeer en natuurlijk met de jurk! Als je een eenvoudige trouwjurk heb kun je het boeket zien als accessoires. Een beetje extra mag dan wel. Maar wil je het eenvoudig en klein houden dan is dat ook helemaal goed.

Heb je een over de top trouwjurk en wil je een klein boeketje dan kun je net zo goed geen trouwboeket nemen want die valt dan niet op. Dus laat je goed informeren en plaatjes op het internet zoeken is altijd goed. Maar:

Moraal van het verhaal: HOU JE BOEKET NIET VOOR JE TROUWJURK. Maar voor je buik (navel) of naast je. Succes


Liefs Cynthia

Bruidsmode, trouwjurken, bruidsboeket, Naaldwijk, Westland

Leave a comment