Het leed dat Strapless heet?!!

Laten we het eens hebben over de Strapless Trouwjurk. We hebben namelijk een hoop meningen en vooroordelen over deze stijl jurk. En de daarvan zijn oud nieuws. Want in de bruidsmode leren ze ook elke keer weer bij! 

Nee ik wil geen strapless jurk.

Waarom niet?

  • Ik voel mij te bloot.
  • Ik wil niet de hele tijd hijsen.
  • Bang dat die afzakt.
  • Zit niet lekker, te strak.
  • Allemaal huid(plooien) die er uit komen.

Oké en dit weet je omdat je al een keer een strapless jurk heb aangehad? 

Nee, ik ga het ook niet passen. 

Euh, ja maar hoe kun je dan weten dat het allemaal niet lekker zit.... Dus laten we het gewoon eens proberen, pas dan weet je dat het niet jouw ding is. En dat is dan helemaal prima. Het ergste wat er kan gebeuren als je een strapless jurk probeert is dat we heel hard moet lachen, of dat je je super mooi voelt.

 

Ik snap het allemaal,  want ik heb het allemaal gezien. Strapless trouwjurken die niet mooi zitten. 

Strapless trouwjurk niet mooi Bruidsjurk Bruidsmode Naaldwijk Blog

Dit is ongeveer het idee wat we bij een strapless jurk hebben... Twee tepelplakkers erop en gaan! 

Strapless trouwjurk, de angst om er zo uit te zien blog trouwen Naaldwijk

Nog zo een bekende foto. Ja dan snap ik dat je te bloot voelt als dit je idee is bij een strapless jurk. 

De jurk wordt gedragen op de taille! 

Laat ik daar eens mee beginnen! Een strapless jurk behoor je niet te dragen met je borsten. De borst moet ondersteund worden, net als een bh. Daarom hebben de meeste strapless jurken een bh band in de jurk zitten voor extra steun. En de jurk (het gewicht) draag je daardoor op je taille. 

Dit zorgt voor de juiste draagcomfort maar ook voor dat de jurk niet zwaar aanvoelt en niet trekt aan de borst. Vind je een strapless jurk erg mooi maar wil je voor de blootheid liever een bandje eraan, dan kunnen we die eraan maken. Let wel. Deze is dan voor de sier. Een trouwjurk dragen op je schouders of om je borst is niet comfortabel. Dus zorg dat je steun voelt in je taille.

Een strapless jurk is er vaak een die we rijgen en een jurk die belijnen bevat. Zeg maar een innerlijk korset. Voor stevigheid! Bij de plussize trouwjurken zit dit er standaard ingemaakt omdat we door de jaren hebben geleerd dat de stevige dames graag comfortabel zitten en niet zomaar even een nippel laten zien. 

Hijsen!

Ik heb er een bloedhekel aan. Dat gedoe de hele tijd om je kleding op zijn plek te houden. Dat vind ik al irritant met een 'normale' broek. Laat staan met je trouwjurk. Dus nee, hijsen aan je jurk is absoluut niet de bedoeling. Dit is al opgelost als je de jurk goed stevig op de taille kan dragen. Waar je nog op kan letten is de cup van de strapless jurk. Je heb nu veel Bridgerton trouwjurken en die hebben een halve cup. Als je dan grote borsten heb dan blijven ze er echt niet inzitten welke maar we ook bestellen. Een stukje erbij maken kan natuurlijk maar verandert de vorm van de jurk dan te veel. 

Strapless trouwjurk met mouwen Naaldwijk trouwen Westland

Zo zal in deze jurk een grote borst er 'uitvallen' 

Voor de grote borst zijn er natuurlijk nog genoeg modellen over! Gewoon een model kiezen met iets meer stof, iets meer 'dekking'

 

Strapless sweetheart betaalbare bruidsmode prinses trouwjurk Naaldwijk Westland

Zoals Olimpia van Victroia & Vincent. Een prachtige klassieke prinses trouwjurk met een sweetheart. Of wat dacht je van Becky van Bridalstar! Een topper voor de grote borst maar ook voor de kleinere

Dan nog even over de kwabben.

De borst die er aan de zijkant uitkomt, de rug decolleté. Nee is niet het geen wat we willen zien. En dit heeft eigenlijk allemaal te maken met de juiste maat en bij het rijgen van de jurk dat je dit niet te strak doet! Dat als we netjes rechtstaan dat er niets omhoog komt zetten, maar ook dat als we gaan zitten we de borst niet opeens een extra onderkin wordt ;) 

Een coupeuse kan ervoor zorgen dat de jurk mooi aansluit! De persoon die je helpt met aankleden moet ervoor zorgen dat het niet te strak of te los wordt aangeregen. 

Geen rug decollete, dan is je jurk te klein!

Sommige strapless jurken zoals de fot hierboven hebben een ritssluiting. Hierbij is het afpassen erg belangrijk, maar ook het behoud van gewicht! Deze jurk zit net te strak want er is een rug decolleté te zien. De jurk moet wat worden uitgenomen zonder dat de voorkant dan te los wordt.

Het vermaken van een kledingstuk is dan ook echt vakwerk. Daarom zie je vaak wel bij strapless jurken dat er een vetersluiting zit. Ook bij Plussize modellen is dit eerder een normaal iets dan een uitzondering. Zo kunnen we ook makkelijker spelen met de maat. 

Beetje gerustgesteld? 

Heb je een strapless jurk geprobeerd maar voel je je er niet mooi in. Helemaal goed. Maar heb je nu een strapless jurk aan en voel je mooi, maar heb je toch nog een beetje spanning of het wel allemaal goed blijft zitten? Ik kan lullen als brugman en je informeren en zo goed mogelijk laten ervaren hoe het echt goed kan zitten.... maar je blijft die spanning in je hoofd houden. Doe het dan niet. Laat er een bandje aanmaken! Al is het om je net even zekerder te maken ;) 

En echt, we hebben geleerd door de jaren heen! Ik heb in de 20 jaar heel wat mooie veranderingen gezien in trouwjurken en ze hebben bij de strapless jurken echt goed gekeken naar comfort en ik zal je ook echt vertellen of het wel of niet staat! 

Heel veel plezier met het vinden van je ideale perfecte trouwjurk! 

Leave a comment