HAARACCESSOIRES - waardoor een kapsel een bruidskapsel wordt

Een haarsieraad maakt van een kapsel een bruidskapsel! 

Een prachtig feestelijk kapsel daar worden we al heel erg blij van. Maar dat zou je ook als gast naar een bruiloft kunnen doen, of een gala of wat dan ook. 

Het verschil zit hem in de accessoire die we erin doen. Dat is de kers op de taart.

En dan heb ik het even niet over een sluier, dat maakt al een verschil maar vaak dragen we de sluier maar een paar uur en als die dan uit het kapsel is dan is het wel heel gaaf als er nog wat anders in het haar aanwezig is. 

En er is zoveel keuze! Dus hoe kies je de juiste? Het gaat allemaal om balans. 

Dus hierbij 11 tips waar je op kunt letten als het tijd is om je proefkapsel te doen.


 • Het kiezen van haaraccessoires (op soms de sluier na) kun je doen tijdens of na je proefsessie. Zo weet je hoe je kapsel eruit komt te zien en kun je met de stylist wat moois bedenken om in je haar te doen. Voel je niet verplicht gelijk bij de jurk een haar accessoire te kopen. Leuk dat je het op dat moment wat vind. Maar als je met je haarstylist voor een ander kapsel kiest en het haarsieraad er absoluut niet meer bij past dan is dat zonde. Haarsieraden zijn vaak op voorraad. 
 • Balans! Daar is dat woord weer. Het is een bruiloft geen carnavalsoptocht. Drukke jurk, grote grove sieraden en dan nog een tiara sluier en glimmers in het haar, wordt misschien een beetje teveel van het goede. Houd rekening met de jurk en je kapsel. We zijn ook geen kinderen die trouwen maar vrouwen! Een diadeem kan leuk zijn maar het moet niet te kinderlijk worden ;) 
 • Stijl: Romantisch of stoer, elegant of feestelijk of een combinatie? Een haaraccessoire verandert zo een romantische jurk in een stoer jurk. Romantisch: Dan is zijn verse bloemen een goed idee. Feest: Glitter all the way. Elegant: Pareltjes Klassiek: Parel met kristal/glas.
 • Haarkleur: Met donker haar zit dat wel goed, maar in licht haar kunnen sommige accessoires wegvallen.
 • Kleur van de jurk: Ivoor: kun je combineren met goud of parels die ivoor-kleurig zijn. Wit: witte parels en bling. Gekleurd: laat iets van de kleur terug komen in een haaraccessoire. Pareltjes of strass op de jurk? Ook dit kun je in je haar terug laten komen.
 • Kleur van de sieraden: Als je goudkleurige sieraden gaat dragen (ketting, oorbellen) dan is het ook goed om te kijken of het haarsieraad niet te zilverkleurig is.
 • Gezichtsvorm: Lang, ovaal gezicht: haarband of een (kam)speld. Rond gezicht: een tiara zal je mooi staan. Vierkant/hoekige gezicht: haarband.
 • Haaraccessoires willen we graag zien, bedenk goed waar je ze in je haar wilt hebben. Het kan het kapsel veranderen of je een accessoire aan de zijkant van het kapsel doet, of in het midden… Kijk tijdens een proefsessie naar het verschil. 
 • Verse bloemen: Graag! Een goede bloemist kan een bloemen haarstuk maken. Groot of klein. Vermijd grote bloemknoppen zoals rozen, die zijn te zwaar voor in het haar. Gipskruid, kleine bloemetjes of groen blad
 • Wisselen van haaraccessoires: Bij de ceremonie de ene en voor het feest een andere? Geen probleem. Gemakkelijk in en uit te halen en te wisselen. De stylist kan uitleggen hoe het moet zodat je dat door een vriendin kan laten doen.
 • BE YOU: Ik kan dit niet genoeg benadrukken. Je ervaart tijdens een proefsessie echt wel of het bij je past of niet.

Benieuwd naar de accessoires die ik heb. Loop gerust even binnen of kijk hier in de online shop! Ik adviseer je graag.

Liefs Cynthia

Leave a comment