FUN IN DE OCHTEND

Jij hebt misschien zin om te gaan trouwen maar voor mij is het ook elke keer weer een feestje. Ik kom binnen een bijzondere situatie. Soms gespannen, maar merendeels zin in. En als ik dan kom binnen lopen dan hoor ik vaak genoeg:

DE DAG IS BEGONNEN.


Want ja daar sta ik dan met al mijn spullen en dan gaat het toch echt gebeuren. En er gebeuren zoveel leuke gekke grappige mooie dingen op zo een ochtend. Ik geniet er zo van. Laat ik wat voorbeelden geven:


  • Cadeautjes die worden gegeven, het is een mooi moment voor moeders, zussen, vriendinnen om op de ochtend nog een mooi cadeau te geven aan de bruid. Nog even liefdesbrieven van je aanstaande worden gelezen. Ontroerende momenten vooral als er iemand niet bij kan zijn. Maar ook heel erg leuk als de cadeautjes een grapje zijn. Ook geeft een bruid vaak nog een last minute cadeau aan een ouder of zus. Zakdoekjes erbij. Mooie momenten
  • Dingen die opeens zoek zijn… Je hebt alles de dag/ avond van te voren klaar gelegd. Toch. Maar waar is dan toch dat haarsieraad heen? Schoenen misplaatst. Bruidengommen die sokken vergeten is of eigenlijk de schoenen want die sokken zaten zo handig bij zijn schoenen. (die heb ik wel een aantal keer meegemaakt.  Geen reserve pantys meer. Waar is de kat, heeft iemand de kat gezien. Wie heeft de ringen. We proberen echt voorbereid te zijn, maar soms sluipt er wat doorheen.
  • De uitzet. O MY alsof ze gaan verhuizen. De hoeveelheid tassen en bakken en manden en koffers er staan in de gang. De gele tas moet in die auto naast de locatie en de blauwe tas hoort bij de koffer. En dan heb ik hier nog een tas en een paar spulletjes…. “Maar mijn auto zit al vol” , “In welke auto moet dit dan” “Zo alles zit erin!” ‘Nee hoor ik heb hier nog een tas’ En ik maar proberen niet te lachen. 
  • Aankleden. En dan moet de jurk aan en is opeens iedereen vergeten hoe dat moest. Er is wat spanning zelf als het al bij de 3e zus is. Elkaar even afzeiken, filmpjes terug kijken. Het is zo grappig om te zien. De helft van de tijd moet ik even instappen om even te assisteren en te zeggen dat het allemaal goed komt. Knoopjes dicht, rijgen, fashion tape. En voor de foto doe ik een stap opzij! En daarna gebeurt ook nog een heleboel onder de rok. Rokken die goed worden gedaan en schoenen die aan worden gedaan en dat gebeurt veelal met een hoop gelach! 

`Kan ik nu nog plassen`?

  • De gasten. Gedurende de ochtend loopt het huis vol. Allemaal ter afwachting van the first look. Ze hebben allemaal hun best gedaan. Maar er zijn nog wat kleine dingetjes die moeten gebeuren: Stropdassen strikken, jurken die dichtgeritst worden. Nagellak, er moet altijd nagels gelakt worden, tenen, vingers. Maar vooral ook de gezelligheid. dat iedereen er zin in heeft. En ze hebben vaak slechter geslapen dan het bruidspaar zelf. Berichtjes die ze hebben gekregen en voorlezen. Zo mooi om te zien hoe iedereen meeleeft en mee heeft geleefd. Want eindelijk is het zover! “Mag ik al een foto sturen naar mijn collega?”

Even facetime met het nichtje wat er helaas niet bij kon zijn. 

  • Extra service…. Ik denk dat ik het wel allemaal heb meegemaakt. Telefoon gaat: Bloemen van de trouwauto gewaaid, trouwauto heeft pech. Ambtenaar is ziek. Belangrijke gasten staan in de file. De beslissing binnen of buiten trouwen. Ballonnen die verkeerd worden bezorgt. Broodjes die niet gesmeerd zijn. Koffiepot gebroken...

Ik heb op ochtenden pleisters geplakt, kinderen getroost, luiers verschoont. broodjes gesmeerd, nagels gelakt, jurken genaaid en wat ademhalingsoefeningen verzorgd. Rust creëren, oplossen en alles goed maken met een lach. Dat hoort er voor mij ook bij. Daarvoor haal je de expert in huis. 

  • All by myself! Ik heb een paar keer de eer gehad en zo voelt het echt! om samen alleen met het bruidspaar te zijn als ze zich klaar maken voor de grote dag. Geen familie of vrienden aanwezig zelfs geen fotograaf. Heb ik mogen helpen met haar en make-up en met het aankleden. Super intiem op zoveel vlakken! Ze hebben wel al elkaars outfit gezien want die hebben ze samen ook gekocht zonder andere erbij. Maar dat alles bij elkaar komt en ze elkaar dan zien. Hij doet haar jurk dicht, zij doet zijn stropdas goed. Soort omgekeerd strippen en ik ben erbij als publiek. Oke dit klinkt opeens minder romantisch dan het is. Maar het is echt heel gaaf.

Het voelt voor mij als het kijken naar een soap. Hoe mensen om elkaar bewegen en alles in orde maken voor deze mooie dag. Het is een dans. Wellicht wat chaotisch en sommige dansen niet zo snel als andere maar ik geniet ervan en wordt alleen maar blijer als ik extra kan helpen. Een goede kop koffie en een glas bubbels sla ik niet af! Het is een feestje die ochtend. Ik heb gewoon het allerleukste beroep! 


Mag ik de ochtend bij jou komen lachen en genieten. Dan hoor ik het graag van je! 

Liefs Cynthia

Leave a comment