FAQ: Vermaken van je trouwjurk

TIPS & WEETJES II FAQ

Een mouw aannaaien

Dat is figuurlijk maar ook letterlijk wat er mogelijk is in de bruidsmode! Ik zeg altijd dat je het voelt als je de jurk aan heb. Dat gevoel hoeft niet 100% te zijn, maar zeker wel 95%

Want 5% kunnen we gewoon aanpassen.

  • Wil je een mouw aan je jurk, maar zit deze er niet standaard aan. Nou dan maken we die eraan!
  • Zit er een mouw aan, maar wil je die niet? Dan halen we die eraf.
  • Bandje erop, bandje eraf! Zo gedaan.
  • Extra glitterlaag onder de jurk of een laag eronderuit.


En zo zijn er nog wel wat 'kleine' aanpassing die mogelijk zijn. Dus als je denkt dat je jurk niet 100% aanvoelt (wat een goede stylist snel doorheeft) vertel dan wat je mist of teveel vind. Als de stylist dat nog niet heeft gevraagd :)

Die ene top bij die andere rok, met het kant van die ander jurk. Ja dat is wel meer dan 5% Tuurlijk is alles mogelijk maar hou er rekening mee dat je budget dan ook meer mogelijkheden moet hebben ;)

En deze dingen besteed ik uit. Want ik achter een naaimachine is niet het beste wat je kan verwachten. 

De trouwjurk moet namelijk altijd naar de coupeuse. Want de jurk is vaak te lang en dus moet de bruidsjurk op de juiste lengte worden gemaakt, Dat de borsten goed in de jurk zitten en er niet uit komen te vallen is ook een belangrijk ding. Door een kleine aanpassing kan de coupeuse de jurk zo maken dat het als een handschoen om je heen zit. 

"Bekijk hier het filmpje: Naar de coupeuse

Maar zoals ik zei dat doe ik niet, dat doet iemand dat dat wel kan. Ik heb geen vaste kledingmaker in dienst. Maar kan je er wel een aantal aanraden zoals Get Dressed. Osman helpt je graag en hun winkel zit op slechts een paar meter van de bruidswinkel af. Dus ideaal!

Als je naar de coupeuse gaat met je jurk zijn er een aantal belangrijke dingen om dan te hebben:

De juiste trouwschoenen en het juiste ondergoed wat je onder je jurk wilt dragen! Een afspraak maak je zelf, daar hoef ik niet tussen te zitten. Kosten worden ook allemaal door de partijen zelf afgehandeld. Zit dus niet bij de prijs van de trouwjurk inbegrepen.

Wat kost het? Dat is een veel gestelde vraag. Houd rekening met tussen de 150 en 250 euro voor minimale aanpassingen. Tops en rokken verwisselen... hoe meer tijd de coupeuse kwijt is, hoe meer geld het gaat kosten. 

Succes, Liefs Cynthia

 

#trouwjurk #bruidsmode #naaldwijk #westland #wijgaantrouwen #trouwtip #trouwblog #bruidsjurk 

Leave a comment