FAQ: MAG IK HUILEN MET BRUIDSMAKE-UP

Een veelgevraagde vraag bij een proefsessie van de bruidsmake-up. Mijn antwoord: Nee, de dat mag je zeker niet, kom op zeg, beetje je emoties tonen op jullie dag…

JA, natuurlijk mag dat, natuurlijk kan dat. 


Ik waterproof al je make-up. Waterproof mascara, primers, fixatie spray, seal it. Het is misschien niet heel huidvriendelijk maar je kan in elk geval elke emotie hebben die je wil in elk weer. (water uit de lucht, water uit je huid of water uit ogen en neus. Mag en kan het allemaal hebben!)


Wel een hele belangrijke tip voor als je wat emoties los gaat laten. 

NIET WRIJVEN.

Je mag deppen, maar je mag niet wrijven. met een tissue of met een wattenstokje kun je heel snel en subtiel je tranen drogen. of Wuiven! Alsof je een oscar heb gewonnen. Met je handen je tranen gelijk droog wapperen. Leuk voor de trouwfilm ;)

  • Omhoog kijken, je neus ophalen. 
  • In de binnenkant van je wang bijten. 

Zijn ook een aantal tips die ik hoor als het gaat om het niet proberen te huilen. Maar het is jouw dag en je mag huilen als je dat wil. Als het maar tranen van geluk zijn. Dan is het allemaal prima. 


Ook als je roept dat je net gaat huilen, doe ik toch alles waterproof. Een van mijn eerste bruiden (ook al weer 12 jaar geleden) vertelde dat ze nooit huilde. Niet om films, niet bij het aanzoek, niet bij het vinden van de jurk... Toen ik haar na de bruiloft sprak vertelde ze dat nadat ik weg was ze alleen maar heeft gehuild. Ze was er zelf ook een beetje van beduusd. 

Dus wat je ook zegt. Ik doe het toch gewoon waterproof.

Liefs Cynthia

Leave a comment