Eerst haar en make-up dan pas aankleden!

Er is een bepaalde volgorde als het gaat om de ochtend. Net als dat je eerst je boterham belegd voordat je hem opeet, is het ook met de volgorde van de ochtend.

Een vraag die ik veel krijg is of de jurk al aan moet zijn als ik kom. 

NEE 

Hoe vervelend is het om 2 uur lang op een stoel te zitten in je jurk en dan moet er ook nog een kapper cape overheen zodat ik niets op je prachtige jurk kan knoeien. 

Zie je het voor je, of beter gezegd voel je het? 

Het ongemak, zweten niet alleen van de spanning maar ook van de kleding….

“Maar mijn jurk gaat over mijn hoofd, dan gaat mijn haar toch weer door de war of de make-up geeft af”

Nee zeker niet, ik weet wat ik doe. En daarom ben ik er ook nog als er wordt aangekleed wordt. Dan kan ik helpen waar nodig. Maar als de jurk over je hoofd gaat dan is het het makkelijkst om de armen langs het gezicht te doen alsof je de jurk in duikt. Met je armen bescherm je je gezicht en haar. 

Stap je in de jurk. dan is het allemaal geen probleem.

Daarom gaat de sluier ook pas op nadat je bent aangekleed want als die al in je haar zit dan is het vervelend om de jurk over het hoofd te doen. Ook andere haaraccessoires en sieraden gaan pas op en aan als de jurk aan is zodat je nergens aan blijft haken. 

Wel handig als alles klaar ligt, bij de hand. Dat er niet iets onder uit de tas moet worden gehaald of uit een blauw doosje naast het zwarte doosje in het nachtkastje onder het boek…. Leg alles klaar zodat we lekker door kunnen gaan. 

Om het nog een stukje ‘raarder’ te maken… Voordat de jurk aangaat doe eerst je schoenen aan. Als je een rok heb met meerdere lagen dan is het lastig om de schoenen nog aan te doen. 

Dus even een samenvatting:

  1. Eerst haar
  2. Dan make-up
  3. En aankleden:
  • Lingerie/ onderrok
  • Schoenen
  • Jurk
  • Sieraden

En dan ben je klaar om te gaan trouwen!

Wil je meer weten? Let me know.

Liefs Cynthia

Leave a comment