EEN POSITIEVE LOOK II op make-up

Er zijn nog zoveel horror verhalen en misverstanden omtrent Make-up en het gebruik ervan. Nu werk ik zelf al bijna 20 jaar met make-up en nog steeds hoor ik dezelfde angsten en problemen. Zonde eigenlijk want in de afgelopen decennia zijn er heel wat veranderingen op in de beauty branche gebracht, maar nog een hoop ‘influencers’ benaderen het niet op een alledaagse manier. Shapen en een dikke laag, verkeerd kleurgebruik en het gezicht zo veranderen dat je niet meer jij bent…. Leuk voor een keer, maar dus niet voor alle dagen. 


En volgens mij hebben we volgens mij meer ‘alle’daagse dagen dan feestjes. Zo is het make-up gebruik naar beneden gegaan, omdat we thuis werken. Maar door alle online vergaderingen is het misschien wel een goed idee om het weer op te pakken. Want dat is bijna alledaags en het geeft je gewoon wel een heel goed gevoel. 


En dat is wat ik wil. Ik wil dat we positief kijken ten opzichte van make-up en het gebruik ervan. De angsten en de horrorverhalen doorbreken. Een eerlijke blik op make-up gebruik. Een mooi gevoel geven! Dat je tegen jezelf kan zeggen: Damn Bitch I look fine today. 


Ik ben nooit een meisje meisje geweest De eerste keer dat ik make-up gebruikte was ik 15 en dat was tijdens de opleiding. Door de jaren heen ben ik ook anders gaan kijken naar het gebruik van make-up. Geen dikke laag (want in het dagelijks leven wordt je niet continu in een fotostudio op de foto gezet) Niet verbergen onder een laag camouflage maar afleiden! 


Dikke puist op je kin, dat valt meer op door een dikke laag concealer en bevordert niet het genezingsproces. Dus een goede laag mascara om zo te benadrukken wat wel mooi is. 

(Zo nu ook, die puist op mijn kin, wat ondertussen een korst is geworden die ik blijf open krabbelen…) Maar dan heb ik mij een beetje opgemaakt. En dan kijk ik in het spiegeltje naast mij en dan zie ik niet in een keer de pukkel, maar voel ik mij mooi en blij dat ik dus even de tijd heb genomen om voor mijzelf te zorgen.


Dat doen we ook met kleding, het mooiste accentueren dus ook met make-up.

Dat is wat ik wil, voor mijzelf en voor iedereen die make-up gebruikt. Want onder alle horror verhalen en misverstanden zit een belangrijk onderdeel en dat is:

VOEL IK MIJ ER GOED BIJ?


Een trui die niet lekker zit, een broek die knelt… dat voelt niet goed.

Daarom zet ik bruiden niet voor de spiegel tijdens een proefsessie, maar pas na afloop zodat een eerste reactie heel eerlijk is. Het is net als bij het vinden van je droomjurk. Je voelt je mooi en zelfverzekerd.  En met een beetje make-up kan je van feel good, naar feeling amazing gaan. 


Ik wil de angst voor make-up weghalen. 

Wees niet bang, fouten mag je maken. Maar gooi de ‘te kleine broek’ gewoon weg en doe wat goed voelt, zodat je niet over jezelf druk hoeft te maken. 

Vraag advies aan de expert; de make-up coach bijvoorbeeld ;) 


In een prive afspraak help ik een andere manier te zien van opmaken een frisse blik op make-up gebruik. technieken. Voor maar 19,50 gaan we aan de slag. Met een make-up merk wat niet op dieren is getest. Een prachtig merk wat doet wat het moet doen voor een frisse natuurlijke make-up look. 


Liefs Cynthia

Leave a comment