Dare to be different...

Het iets persoonlijks, iets waarmee ik mij hele leven al mee te maken heb. De manier hoe mensen naar mij kijken. Hoe ik doe, hoe ik praat. 

Zolang ik mij kan herinneren ben ik altijd 'lastig' gevallen omdat ik anders was. Gelukkig had ik dat niet altijd door en ben ik gewoon doorgegaan. Maf, eigenwijs, klein, timide en toen werd ik puber... 

Omdat ik klein en fijn gebouwd was, was er moeite met kleding. Een broek die te kort was zat wel goed om de taille maar dat vond ik niets, dan maar een riem die 2 keer om mij heen moest. Kleding wat ruim zat vond ik heel fijn. 

Zwarte trouwjurk Naaldwijk Westland Bruidsmode Zuid Holland Betaalbaar en anders

Zo zag niemand mijn niet bestaande vormen en hoefde ik niet aan te horen hoe dun en klein ik was: 'aangeklede spijker' Gelukkig gaf (en geef) ik niets om merken of mode. Ironisch als ziet wat voor werk ik doen. Maar het is niet het een of het ander er is een mooi middengebied.

Opgroeien tussen zussen was ook een uitdaging. Zeker omdat ik niet het meisje meisje was en de zussen wel. Haar en make-up. Uren voor de spiegel. De juiste merken, de juiste modellen, de laatste mode. Als het maar lekker zat en ik erin kon rennen of in kon rondhangen. 

Tijdens de tiener jaren veranderde dat niet. Skate kleding, rockmuziek en een liefde voor zwart. Voor sommige is het een fase. Maar voor mij is het een leven stijl. Ik voel mij gewoon beter in zwart en hoewel nog steeds een hoop mensen daar wat over te zeggen hebben, ben ik denk ook wel opgegroeid genoeg om er schijt aan te hebben. Ik voel mij goed. 

Waarom dit verhaal bij deze quote.

Dare to be different... Just be yourself

Ik heb zwarte trouwjurken ingekocht. En ik hoor een hoop, een heleboel, ongeveer 90% van de mensen zeggen:

  • Waarom?
  • Wie doet dat aan?
  • Kopen mensen dat? 

Mijn antwoord: Waarom niet, ik zou dat dragen en ik zou dat kopen. Nu is er natuurlijk maar een ik.... maar ik weet zeker dat er ook andere zijn zoals ik. Die zich mooier voelen in een zwarte trouwjurk ipv een witte.

En dat ze dat ook kiezen en dat vol overgave dragen. Ondanks dat er iemand anders een mening over heb. Die wil dat er wit wordt gedragen, die wil dat je in een traditioneel hokje gaat zitten. Gelukkig komt het steeds minder voor, maar het is er nog steeds. En dat komt harder aan als het gaat om een trouwjurk. Er hangt zoveel emotie aan vast. Het is heel anders als een belangrijk persoon je nieuwe trui niet mooi vind, dan je trouwjurk. Het belangrijkste kledingstuk van je leven.

Ik heb ook echt wel een mening over wat iemand aan heeft of het mode is of niet. Maar zolang ik er niet in wordt gedwongen het aan te doen, maakt het mij niet uit. Just be yourself. 

De quote Dare te be different is wat mij betreft dan ook de grootste onzin. Vooral in deze huidige tijd waarin ik werkelijk nergens meer van opkijk. Wat iemand draagt of hoe iemand is, of waar iemand op valt. Ja je bent anders, iedereen is anders. Anders zijn zit geen uitdaging aan vast. 

Maar is het een fase? Speel je toneel? Wil je ergens bij horen? Wat als het gewoon bij jou hoort, juist als fase, juist als masker of als levenstijl. 

Uiterlijk is zo makkelijk te veroordelen. Ik zeg altijd dat wat je ook draagt op je trouwdag, al is het een vuilniszak of een jurkje van de H&M of een peperdure designer dress. Het is op dat moment jouw trouwoutfit. Jouw droom trouwjurk. Gaaf toch. Als jij iets aanheb waarin jij je het mooiste voelt dan zal je dat uitstralen en als jij dat uitstraalt dan ben je op je mooist. En je partner zal je dan ook geweldig prachtig vinden en is dat niet waar het allemaal om gaat...

Als ik in een witte jurk aan zou komen zetten dan vraagt mijn man zich echt af wie ik ben. Nee zwart is mijn kleur waar ik mij mooi in voelt en ik ben niet anders. Ik ben mijzelf en jij ook!

Als ik bruiden begeleid tijdens hun trouwjurk zoektocht kijk ik heel technisch. Wat staat er mooi op jouw lichaam. Waardoor ga jij rechter staan? Wat geeft het twinkeltje in je ogen? En dan maakt het mij niet uit welke merk, model of kleur het is. Jij happy, ik happy. Elke vrouw is anders is uniek. Wees niet gefixeerd op het anders zijn, JUST BE YOURSELF. 

Trouwjurken Naaldwijk Westland Zuid Holland How to become a beautiful bride Lets Shine

 

Bruidsmode Trouwjurken Lets Shine Molenstraat 36 Naaldwijk Westland Zuid Holland Cynthia Veenman Zwarte trouwjurk

Leave a comment