BODYCARE - voor je trouwdag

Als je voor een pasafspraak komt dan hoop ik altijd dat je goed verzorgt bent. Vooral voor jezelf. Want taking care of yourself geeft je een goed gevoel. 

Maar ook een beetje voor mij, want als ik je dan help met aankleden vind ik het prettig als de benen lekker glad zijn. Het ondergoed sexy en dat je lekker in je vel zit ;)

Maar ook krijg ik een hoop vragen over hoe het moet voor de trouwdag. 

Ontharen; 

Echt he, waarom hebben we haar en waarom is het hip om dat te laten staan…. Mijn mening, weg ermee. Scheren, waxen, laseren, plukken. I don’t care weg met die wintervacht. Menig bruid is het gelukkig met mij eens. Stoppeltjes op onze trouwdag, ook al zit het allemaal onder de jurk. Is niet iets wat we willen. 

Dus;

Bedenk wat je wil. Je kent je eigen lichaam en haargroei het beste. Scheer je elke dag of is het maar 1x in de week nodig. Moet je huid altijd even bijkomen na het harsen? Of wil je starten met laseren. 

Probeer het uit! Geeft je huidige ontharing ritueel niet het gewenste resultaat. Begin dan niet te laat met het testen van wat anders. Het plannen van een bruiloft neemt toch zeker 12 mnd in beslag. WIl je het laten laseren begin dan niet te laat! Laat je het doen bij een salon? Plan gelijk al je afspraken in. Zo hoef je niet te stressen als je de salon geen tijd voor je heeft een week voor de wedding….


Nog hoog op mijn verlanglijstje staat het permanent laten ontharen. Maar voor nu is een scheermes en wat wax voor mij the way to go.

Bruin

Veel gehoord in de winkel: Ja maar in de zomer ben ik bruiner…. 

We hebben nog steeds veel het ideaalbeeld dat een zon gekuste huid een gezonder huid reflecteert. Maar ook daar heb ik een mening over. Ik als jaren 90 kind zag menig mensen op het strand met zonnebloem olie smeren zodat ze goed bruin konden worden….

En kijk eens nu naar die huidjes…. ai… 

Toen de zonnebank een enorm ding werd werd hetzelfde gedaan alleen dan het hele jaar rond. Iedereen met een mooi driehoekje boven de bilspleet want ja dat heb je als je ligt. 

Langer, sterker en met minder bescherming. 


De spraytan kwam daarna, maar omdat er maar een kleur in was. ORANJE was dat ook alleen voor een bepaald doelgroep bestemd. Ik noem geen namen…


Daarna werd het toch wel duidelijk dat het allemaal erg slecht is voor de huid. Ons grootste orgaan en we maakte er een potje van. 

Dus 50 tinten bleek is weer hip! Niet alleen onder de gothics. 

Natuurlijke huidtint! Yes. 

En hoe zorgen we ervoor dat het zo gebeurt en blijft. Doe gewoon je ding! Smeer je huid in met een beschermende factor. Daar heb ik een blog over gemaakt die je hier kan lezen: https://letsshine.nl/blogs/news/daar-is-de-zon-7-tips?_pos=1&_sid=126480f62&_ss=r


Let op voor de trouwdag… tenminste een maand van te voren. Dat als je de zon in gaat dat je rekening houd met de shape van je jurk. Strapless, backless…. Ofwel geen bikinibandjes of sporttops tijdens het buiten zijn. Die strepen krijg je niet zomaar uit je huid.


Op de bruiloft zelf: Wil je wat bescherming op doen. Helemaal prima. Doe dit voordat je de jurk aandoet zodat het even kan intrekken en niet als de jurk al aan is want zonnebrand vlekken op je trouwjurk zijn een ramp. 

Geen zonnebrand met een witte gloed! Dus let op bij minerale zonnebrand of factor 50 dit kan er heel slecht uit komen te zien op de foto’s 


Mocht je toch veilig een bruine huid willen. SPRAYTAN, het is door de jaren zoveel beter geworden. Wel van te voren testen! 


Bodylotion.

Zorg voor je huid! Vanaf 25 jaar maken we minder collageen aan en hierdoor verliest de huid zijn veerkracht… dat in combinatie met zwaartekracht… pffff jep het is niet alles dat ouder worden. Maar er zijn gelukkig genoeg producten die ons kunnen helpen faken.

Je huid elke week even zachtjes scrubben onder de douche. 

Met een goede zachte scrub. Je hebt geen harde zouten nodig of een staalborstel om de huid van wat dode cellen te ontdoen. Want we willen alleen de dode cellen eraf halen en niet de andere huidlagen. Die hebben we namelijk nodig. 

Door dat we dan de dode huidcellen hebben weggehaald en na het drogen een bodylotion opsmeren wordt deze beter opgenomen. We willen dan ook een bodylotion hebben die in de huid trekt! 

Lekker douchen op de trouwdag zelf en dan lekker jezelf insmeren met een lotion kan dus gewoon. Het duurt toch nog wel even voor de jurk aangaat dus genoeg tijd om het lekker in te laten trekken. WIl je een beetje extra sparkle… lotion met een glittertje erin! Maar doe maar een beetje en alleen op de hoogste delen. Dus je sleutelbeen, schouder. 

Avond van te voren een lekker voetenbadje met een masker en ook de handen elke avond goed insmeren met een crème doet wonderen voor onze huid en nagels. 

Heb jij nog een geweldige tip als het gaat om deze onderwerpen? Help een andere en deel je tip/trick of ritueel. Kan gewoon hieronder of op socials. 


Liefs Cynthia. 

Leave a comment