BLOG II Ze kijken naar me….

Wist je dat 90% van de bruiden die ik spreek liever niet in de belangstelling staan.

I shit you not. Het ergste wat ze dan vinden is de ceremonie. Dat mensen naar ze kijken. Euh ja daar kun je niet helemaal onderuit. 

Ik vind het altijd heel grappig om te horen. Nu ben ik best wel aanwezig en kan ik best goed het middelpunt zijn. Maar wist je dat ik hele erge podiumvrees heb. Raar toch…. 

Maar ik kan ermee omgaan. Vooral als het juist niet om mij gaat. Ik grap altijd dat ik het jammer vindt dat jouw trouwdag niet om mij gaat. Maar eigenlijk is dat het mooiste wat ik vind aan jouw trouwdag dat ik er voor jou mag zijn. Voor jou mag opkomen en als je het vervelend vindt om vrienden en familie erop aan te spreken dan ben ik degene die dat doet. Als een moeder voor haar kind opkomt als een leeuw voor haar welp. Niemand doet mijn bruid verdriet en als mijn bruid wat wil of nodig heeft dan zorg ik dat het gebeurt. 

Ik heb wel wat tips voor je om door de dag heen te komen. Om een beetje van de aandacht spanning af te komen. Of eigenlijk te omarmen. 

Ik wil niet al te zweverig over komen. Al van kleins af aan bezit ik over paniekaanvallen. De ene keer erger dan de andere, maar ik heb er mee leren leven. 

Dus;

  • Tip 1: Neem een paar keer goede diepe ademhalingen. Handen op je buik. In door de neus, door de buik en uit door je mond. En vertel jezelf dat het allemaal goed gaat komen. Want het gaat ook goed komen.
  • Tip 2: Wacht. Wacht op het moment tot je je partner ziet. Dan valt 90% van de spanning weg. Het is net als met de film Twilight. Guilty Pleasure I know. Maar het moment dat Bella naar Edward loopt. Zo zenuwachtig en stuntelig. Spanning en angst overheerst. En dan kijk ze naar hem en verdwijnt het allemaal. Het is een film zou je zeggen. Klopt maar ik zie het vaak gebeuren. Als jullie elkaar voor het eerst zien. Is de spanning gebroken.
  • Tip 3: Maak het jezelf niet zo moeilijk! Heb je vrees om te spreken voor een groep mensen kies er dan niet voor om je eigen geloftes te doen. Evenals een openingsdans of een hele lange speech geven. Je hebt het zelf in de hand. Je hebt zelf de controle. Hoe fijn is dat. Dat je even een bedankje moet doen aan al je gasten. Prima dat kun jij. Of eigenlijk dat kunnen jullie! 
  • Tip 4: Kijk naar jezelf. Je bent de bruid vandaag en in jouw prachtige jurk die je al tijdens het passen een geweldig gevoel gaf. Met je haar en make-up erbij waarvan je vind dat het mooi is. Dus kijk eens goed naar jezelf en zie hoe mooi je bent. Dat voel je en stiekem wil je dat aan andere laten zien. Look good, feel good! Als mensen dan toch naar je ‘moeten’ kijken dan geef je wel wat om naar te kijken. ;)
  • Tip 5: Ik red je. Sta je niet graag in de belangstelling maar heb je wel iemand nodig die ervoor zorgt dat je niet overprikkeld/ overweldigd raakt. Die een escape voor je kan zijn. Benader mij dan. Dan neem ik een stukje van je over. Ik kan niet het ja woord voor je zeggen dat zou raar zijn. Maar ik kan wellicht wel op een andere ‘mentale’ manier ondersteuning bieden op je trouwdag. Je eigen PBA. Klik hier om er meer over te lezen.

You have got this! Je bent niet de enige die het eng en spannend vind. 

Liefs Cynthia

Leave a comment