BLOG II Is de jurk klaar voor de grote dag?! 

De grote dag staat voor de deur! Heel belangrijk dat je dan even de focus legt op de jurk. 

Die heb je een aantal dagen voor de bruiloft mee naar huis gekregen. En toen moest je de bruiloft verplaatsen en hangt de jurk ergens…. in de zak…. 

Hierbij wat tips zodat je jurk en fris en fruitig bij is. 


Tip 1: Uithangen!

Waar je jurk ook hangt, bij jezelf, bij je ouders of bij een vriendin, zorg ervoor dat er geen kleine handjes of dieren bij kunnen komen. 

Een paar dagen (2 a 3) voor de bruiloft haal de jurk uit de zak! Dan kunnen de laatste kreukels er nog even uitzakken. De shop/ coupeuse heeft de jurk gestoomd, geperst maar door de zak zal de onderkant toch mooier zijn als je deze even uithangt. 

Zeker als je een lange sleep heb… Ben je bang dat deze vies wordt? Leg dan een kleed/ doek op de grond en legt de sleep zo recht en mooi mogelijk uit. De zwaartekracht doet de rest. De lusjes van de jurk zijn sterk genoeg om het gewicht te dragen. Dus knip deze er pas af vlak voordat je de jurk aandoet. 


Tip 2: Stoom

Heb je toch een behoorlijke kreukel? Stoom de jurk dan nog even. Stomen kan best wat tijd in beslag nemen (als je het goed en geduldig doet) dus 2 a 3 dagen van te voren dit doen en niet een uur van te voren. Je hebt best wat apparaten op de markt die dat kunnen. Pas wel op voor vocht vlekken (of andere vlekken die uit een apparaat kunnen komen) Het old school even in de douche hangen na een warme douche kan ook nog gewoon wonderen doen. 


Tip 3: Sluier

Zijn ook al je accessoires schoon en fris en kreukvrij. Ik heb veel te vaak meegemaakt dat de sluier nog uit de verpakking kwam. Of sjaal. omslagdoek, jasje….

Stroom strijk, hang uit! Want ja die sluiers kunnen best wel heel erg kreuken. 


Hangt je jurk op dit moment in een zak te wachten op de trouwdag…. Een zakje kleding fris is geen raar idee om in de zak erbij te doen. Doe dit dan in een katoenen zakje zodat het geen vlekken kan maken, maar wel lekker ruikt! 


Veel plezier (en succes) 

Liefs Cynthia

Leave a comment