BLOG II HET IS JULLIE DAG

Lief bruidspaar,


Wat geweldig dat jullie vrienden en familie zo belangrijk zijn voor jullie. En natuurlijk willen jullie iedereen erbij betrekken. Want een feest is pas compleet als jullie iedereen om je heen hebben. Met heel veel enthousiasme en plezier gaan jullie de reis aan richting de bruiloft. Er wordt over gebeld, geappt en natuurlijk is het gesprek onder het borrelen. 


Wat voelt dat fantastisch en wat gaat graag iedereen overal in mee. 

Graag wil ik jullie bij deze de wens geven dat jullie er voor zorgen dat het echt JULLIE DAG zal worden. De lieve vrede bewaren… het maar toegeven… wie betaald bepaald…. Wat de reden ook is. Jullie vrienden en familie mogen maar boffen dat ze er al zo bij betrokken worden en met jullie de liefde mogen vieren. Dat geeft ze niet gelijk het recht om wensen door te geven en beslissingen te nemen. 


Jullie voren het team

Jullie hebben al een visie

Jullie liefde vieren jullie voor jezelf, met vrienden en familie en niet voor…


Heel veel plezier en geluk

Liefs Cynthia


Dit briefje zou ik zo aan ieder net verloofd stel willen geven. Hoe overweldigend het allemaal in het begin is en zo leuk en lief iedereen reageert. Zo kan een paar maanden later opeens een heel ander beeld ontstaan. Ik heb het allemaal gehoord en meegemaakt. 


Net als de ander 2 B (baby’s en begrafenissen) zijn ook bruiloften een emotievolle put die net even aan de andere kant kan overstromen.

Breuk tussen vriendinnen en dus geen getuigen meer willen zijn. 


Dan kan ik ook eigenlijk een briefje sturen naar vrienden en familie van het bruidspaar. Dat ze van geluk mogen spreken dat ze erbij mogen zijn. Dat ze een deel mogen uitmaken van dit speciale moment en als er om een mening wordt gevraagd je die echt wel mag geven maar wees niet teleurgesteld als er niet naar wordt geluisterd….


Een people pleasing bride…. die herken ik dan ook zo. 

  • Als ik vraag welke leveranciers ze al hebben en er komt een blik verloren verre familieleden op tafel die ooit wel eens iets hebben gedaan met fotografie/  haar en make-up/ een mooie auto bezitten. 
  • Bij het zoeken van de jurk dat er toch wel wat sterke meningen aanwezig zijn. Die ‘absoluut het beste voor de bruid willen’ maar ondertussen ‘de andere jurk mooier vinden” Is het wel de keuze van de bruid. 
  • Opeens weer reconnected zijn met vrienden van vroeger, ook wel bekent als weddinggroupies. Na de bruiloft zie je ze niet meer terug. 
  • En eens in de zoveel tijd zit er een zus of vriendin bij die stiekem wil dat het hun bruiloft is… “Ik zou het zo doen.” “Toen ik trouwde had ik liever dit gewild” en de mooiste:  “als ik een voorstel mag doen…” 

Dus lieve mensen. Ik weet dat jullie het allemaal goed bedoelen en niemand willen kwetsen. Maar soms helpt het om even te kijken naar het gezicht van de bruid. Zit er een twinkel in de ogen of schuilt er kiespijn achter die glimlach. Als je weer dat de bruid niet goed is in beslissingen nemen en ‘het allemaal wel prima vindt’ bedenk dan hoe leuk het is als ze toch zelf ziet hoe mooi ze is en wat een geweldige dag ze kunnen neerzetten. Een dag die een spiegel is als het gaat om het bruidspaar. En wees eerlijk. Een happy bride…. regelt met liefde een cocktail shaker voor op de bruiloft. Zie je, iedereen happy!! 


Liefs Cynthia

Leave a comment