AFVALLEN VOOR JE BRUILOFT

Ik hoor het veel te vaak. Het begint al met het maken van een afspraak. Daar staat al in dat ze zo snel mogelijk wil komen passen, maar dat ze ook nog wel van plan is om af te vallen. Is dat een probleem?

Mijn antwoord: 

Nee dat is geen probleem. Het is goed om op tijd te beginnen met oriënteren voor je trouwjurk. Maar…. er zijn wel een aantal dingen waar we rekening mee moeten houden:


Ten eerste wil ik je op je hart drukken dat je je voor je droomjurk niet hoeft af te vallen. Je bent prachtig zoals je bent en als jij jouw bruidsjurk aan hebt dan vallen al je onzekerheden weg! Echt waar.


Wil je dan nog steeds een paar kilo’s kwijt en/of strakker en/of beter in je lijf komen te zitten, dan dat is dan helemaal prima!


Heb je dan JA gezegd tegen je jurk dan neem ik nog geen definitieve maten op. Ook gaan we er niet van uit dat je, bijvoorbeeld 10 kilo gaat afvallen, wat ongeveer gelijk staat aan 2 maten, en dat ik dan de jurk op voorhand kleiner bestel.

Stel dat ik dat wel zou doen dan zitten we met jurken die je niet past. Ze zijn te groot of te klein. Vermaken zou een optie kunnen zijn, maar een jurk heeft maar een bepaalde rek. Een maat kleiner of groter is te doen, maar de kosten voor het vermaken zullen dan ook wel oplopen. 


De langste levertijd is momenteel bij mij 4 mnd en dan nog rekening houden met 3 a 4 weken voor de coupeuse, de snelste levertijd is 2 weken! 

Dus als we voldoende tijd hebben dan bestel ik de jurk zo laat mogelijk. Je komt dan nog een keer terug een paar maanden voor je bruiloft. Dan zullen we eens je maten maten en de juiste maat jurk bestellen.


Dit scheelt zoveel in teleurstellingen en kosten! 


“O wow ik ben zo blij dat ik een jurk hebt gevonden waar ik mij, ondanks mijn huidige gewicht mooi in voel.”


Een bruidsjurk uitzoeken doen we vaak een 12 mnd to 9 mnd van te voren. En we hebben allemaal onze eigen “zwaardere” dagen. Door bepaalde medicatie, of ingeslopen levensstijl kunnen we ons wat minder comfortabel voelen. En dat we daaraan willen werken is ook geen uitzondering. Maar of het wil lukken, tja dat is voor een ieder een eigen keuze of strijd. 


Zo ben ik doel op mijn wijntjes en biertjes en alle chips en kaas die je maar kan bedenken. En iets opgeven om dat rolletje kwijt te raken is lastig. Zeker als je je bedenkt dat ik sporten echt niet leuk vind. Dus ik weet mijn pijnpunten en weet wat ik eraan kan doen.


Jij ook? Weet dat je er niet alleen voor staat. Er zijn genoeg manieren om af te vallen. 

Mijn advies;  Doe gewoon.

  • Eet minder troep. Zoals een belangrijke quote zegt: Je hebt geen honger, je verveeld je!
  • Drink meer water, gewoon een fles vullen en naast je neerzetten. Het is niet moeilijk je maakt het jezelf moeilijk. En met water bedoel ik dat pure spul uit de kraan, geen toevoegingen zoals hob, druif of suiker….
  • Beweeg meer. Niet gelijk gaan hardlopen, rustig aan, elke avond een wandeling maken. Dans door je huiskamer alsof niemand kijkt. Huishoudelijk werk, als je het grondig doet, vind ik ook beweging. 
  • Ga op tijd naar bed. Stress en drukte zijn vaak ook dikmakers. En in de voorbereiding naar je bruiloft kan dat dus nog wel eens voor komen. Door te ontspannen (sauna, in de natuur wandelen, Een gezond sapje drinken op het terras) kan dat ook een beetje helpen. 
  • Een buddy is ook een goed idee: samen sta je sterker en hou je elkaar scherp. Het helpt nog meer als je partner meedoet! Gezonde NORMALE levensstijl is nog nooit iemand aan dood gegaan. (denk ik)

Samengevat: wil je afvallen voor je bruiloft, helemaal prima. En het even vermelden voor/ tijdens de afspraak is fijn! Lukt het niet ook geen probleem!


Veel liefs 

Cynthia

Leave a comment